Володар гран-прі «ПОКРОВу-2019» розповів про те, як знімали фільм про афонського старця

Кращим православним фільмом 2019 року за версією кінофестивалю «Покров» стала стрічка режисера Олександр Запорощенка «Де ти, Адам?». Головний герой фільму — ігумен афонського монастиря Дохіар, старець Григорій (Зуміс).

Олександр Запорощенко поділився своїми враженнями після отримання головної нагороди православного кінофестивалю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт «Фома в Україні».

— Під час нагородження я згадував, як тепло реагували глядачі під час перегляду мого фільму, як дякували… І я дуже вдячний за це Богові, Богородиці і людям… Ну і рішення журі звичайно було приємним. Дякуємо всім за підтримку і допомогу!

Історія створення фільму була непростою. Тему запропонував протодиякон Олександр Плиска, який, з 2005 року регулярно відвідував монастир Дохіар. Завдяки його працям і репутації нам благословили знімати все, що забажаємо. Тема у нас дійсно складна і відповідальна. Ми, як люди віруючі, це добре усвідомлювали.

Особливо складно було знімати взимку на вершині Афону, куди ми вирушили за снігом для фільму. Та й монтаж давався нелегко: потрібно було відібрати з 80 годин відзнятого матеріалу те, що нам потрібно і вибудувати це під виразну історію. Знімали ми майже чотири роки: почали працювати навесні 2015 року та закінчили в лютому 2019. Але, слава Богу, ми впоралися.

Мені ставлять питання — де можна буде цей фільм подивитися? Плануємо пустити в український прокат, потім — організувати прем’єру на телебаченні. В інтернеті він з’явиться пізніше.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 493

Залишити відповідь