Ректор Київської духовної академії виступив на міжнародній науково-богословській конференції в Болгарії

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія під час свого візиту до Болгарії  ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у роботі міжнародної науково-богословській конференції «История Болгарской и Русской Православных Церквей как предмет академического изучения». Науковий форум пройшов у Великотирнівському університеті імені святих Кирила і Мефодія 9-10 жовтня 2019 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДА.

Ректор Академії виступив з доповіддю на тему: «Студенты-болгары в Киевской Духовной академии в XIX-XX веках», а також презентував академічне видання «Биографический словарь выпускников Киевской духовной академии: 1819–1920-е гг.» у трьох томах та подарував його разом з іншими академічними виданнями університету.

Участь у конференції також взяли ректор навчального закладу Х. Бонджолов, митрополит Великотирновський Григорій, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, головний секретар Священного Синоду Болгарського Патріархату єпископ Мелнишський Герасим, представники Пловдивського університету св. Паїсія Хіландарського та багато інших.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 330

Залишити відповідь