На Одещині освячено новозбудований храм УПЦ (відео, фото)

Також звершено закладку нових храмів УПЦ на Буковині та Одещині.

13 жовтня 2019 року митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел звершив чин освячення новозбудованого храму на честь вмч. Георгія Побідоносця та чин закладки нового храму на честь свт. Миколая на території храмового комплексу Преображення Господнього в м. Чорноморськ на Одещині. Також 11 жовтня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив закладку каменю на початок будівництва нового храму на честь Всіх святих замість відібраного у парафії представниками «ПЦУ» в с. Заволока на Буковині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

13 жовтня митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел звершив чин Великого освячення новозбудованого храму на честь великомученика Георгія Побідоносця в м. Чорноморськ, зазначає прес-служба Одеської єпархії.

У святих воріт Свято-Георгіївського храму владику зустрічав ктитор храму Крук Ю. Ю. і численні парафіяни.

Владиці співслужили благочинний храмів Овідіопольського району протоієрей Олександр Бойко і духовенство м. Чорноморська.

Після чину освячення була звершена Божественна літургія, після якої митрополит Агафангел звернувся до віруючих зі словом проповіді, подякувавши всім учасникам будівництва храму, який був закладений лише рік тому і дуже швидко був побудований, ставши справжньою окрасою міста. Владика удостоїв будівельників та меценатів храму високих церковних нагород.

Того ж дня митрополит Агафангел звершив чин закладки нового храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, на території храмового комплексу Преображення Господнього, передає прес-служба Одеської єпархії.

Владиці співслужили благочинний храмів Овідіопольського району протоієрей Олександр Бойко, настоятель Спасо-Преображенського храму протоієрей Микола Поздняков та клірики храму.

Митрополит Агафангел побажав допомоги Божої настоятелю храму у справі будівництва нового храму і вручив архіпастирські грамоти благодійникам.

11 жовтня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив закладку каменю на початок будівництва нового храму на честь всіх святих у с. Заволока, а 12 жовтня було закладено основу під фундамент церкви, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

Як зазначили в єпархії, попри те, що у парафії УПЦ прихильники «ПЦУ» відібрали храм, релігійна громада та настоятель храму архімандрит Ювеналій в селі Заволока залишаються вірними Богу та Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

На будівництво нового храму землю пожертвував один із воїнів АТО, який був добровольцем і захищав Батьківщину, — парафіянин релігійної громади УПЦ села Заволока.

Просмотров: 696

Залишити відповідь