“Обікрав, тому що свято”. У день Покрову злодій порубав іконостас у церкві на Полтавщині

Зловмиснику загрожує 6-ть років ув’язнення.  

У ніч з 13 на 14 жовтня 2019 року 25-річний чоловік проник у Свято-Успенський храм УПЦ в селі Піщане Кременчуцького району Полтавської області, влаштував там погром та виніс звідти два мішки майна — ікони, релігійні книги та інше церковне начиння. Патрульні поліцейські практично відразу ж затримали злочинця і тепер йому загрожує тюремне ув’язнення терміном до 6 років. Про це розповів настоятель храму, клірик Кременчуцької єпархії УПЦ протоієрей Анатолій Москаленко, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Gazeta.ua.

Зловмисник, яким виявився двічі судимий за крадіжки житель Глобинського району, виніс з церкви два мішки церковного майна і влаштував в храмі справжній погром.

Фото pl.npu.gov.ua

“Церковні працівники прийшли вранці й виявили, що вікно відкрите, а всередині все зруйновано. Сокирою порубав іконостас, молитовник, жертовник. Церковний товар розкиданий. За підрахунками поліції, збиток завдав на 200 000 гривень”, — повідомив отець Анатолій.

Зловмисник визнав свою провину, а про крадіжку висловився – “обікрав, тому що свято ж”. Тепер за скоєне йому загрожує 6 років ув’язнення.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 979

Залишити відповідь