В єпархіях УПЦ помолилися за захисників Вітчизни та взяли участь у державних урочистостях з нагоди свята (оновлено)

14 жовтня 2019 року, в день свята Покрову Пресвятої Богородиці та держаного свята Дня захисника України, священнослужителі Української Православної Церкви взяли участь в урочистостях в різних містах України та помолилися за захисників Вітчизни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

У м. Ужгород на «Пагорбі Слави» перед Меморіалом пам’яті загиблим, які віддали своє життя в зоні проведення АТО/ООС на Сході держави, пройшов урочистий захід за участі духовенства Мукачівської єпархії.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора участь в поминальних заходах взяло чернецтво Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, ієромонахи обителі Савелій (Кунін) та Нектарій (Кузанчин).

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко та його заступник разом з Ужгородським міським головою Богданом Андріївим, військовослужбовцями ЗСУ, представниками ветеранських організацій, духовенства та громадськості поклали квіти на могили воїнів-закарпатців, полеглих в зоні проведення АТО/ООС на Сході держави.

Цього ж дня на Алеї Слави Центрального кладовища міста Мукачева духовенство відслужило панахиду за воїнами, які віддали своє життя за свободу та територіальну цілісність України.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією звершив поминальну молитву благочинний Мукачівського міського благочиння – протоієрей Петро Лях зі священнослужителями єпархії.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела благочинний храмів Таїровського округу протоієрей Володимир Терлецький взяв участь в урочистій церемонії з нагоди державного свята Дня захисника Вітчизни в Одесі.

Клірики Свято-Успенського кафедрального собору Володимир-Волинської єпархії взяли участь у святкових урочистостях до дня захисника України у м. Володимир-Волинський Волинської області. Було відслужено заупокійну літію за загиблими захисниками та покладено квіти до меморіальної дошки та до обеліска слави.

Віцеректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін підніс сугубі молитви за українських воїнів біля монумента «Покрова Пресвятої Богородиці» м. Горішні Плавні. Преосвященніший владика звершив заупокійну літію за спочилими воїнами, котрі загинули в різні часи при виконанні свого військового обов’язку, і відслужив молебень за мир в Україні, помолившись за українських воїнів, які захищають Вітчизну.

Помолитися за спочилих і нині живих захисників України прийшли парафіяни собору, рідні загиблих військовослужбовців, волонтери.

Раніше, 11 жовтня, в міському територіальному центрі соціального обслуговування «Калина» відбувся святковий концерт, присвячений до Дня захисника України та Покрову Пресвятої Богородиці, за участю хорових колективів Полтавської місіонерської духовної семінарії та СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім.Л.І.Бугаєвської Горішньоплавнівської міської ради.

Парафії Бориспільської єпархії відзначили День захисника України молитвою.

13 жовтня настоятель Свято-Покровської церкви села Плоске Броварського району у будинку культури розповів про свято Покрови та привітав захисників батьківщини. Після привітання настоятель разом з дітками подарували захисникам ікони та подарунки.

14 жовтня у смт Баришівка парафіяни на чолі із настоятелем благочинним Баришівського благочиння протоієреєм Любомиром Біляком звершили молитву біля пам’ятника Покрову Богородиці в центрі селища. Парафія молилася за українських воїнів із їхніми родинами за  волонтерів та людей доброї волі. Також на площі Слави селища отець благочинний звершив заупокійну молитву за загиблих військовослужбовців.

Цього ж дня у с. Проців Бориспільського району було освячено пам`ятник Покрови Божої Матері. Після Божественої Літургії, яку очолив настоятель храму, благочинний Другого Борспільського округу архімандрит Фегност (Юраш), була звершена хресна хода до місця освячення пам`ятника. Під час освячення були піднесені молитви за мир в державі та захисників Вітчизни.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 316

Залишити відповідь