На Київщині та Полтавщині освячено новозбудовані храми УПЦ (фото)

14 жовтня 2019 року, на свято Покрову Пресвятої Богородиці, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив освячення храму Всіх преподобних отців Києво-Печерських у с. Пилипчі Білоцерківської єпархії, а митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив освячення храму в с. Бобрик Полтавської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, у співслужінні секретаря Білоцерківської єпархії протоієрея Михаїла Кобулея, благочинного Білоцерківського округу протоієрея Валерія Тихоненка, духовенства Білоцерківської, Поліської та Чернігівської єпархій, звершив освячення храму Всіх преподобних отців Києво-Печерських у с. Пилипчі Київської області та очолив Божественну літургію, передає bilatserkva.church.ua.

За Богослужінням митрополит Августин звершив хіротесію в іподиякона студента  I курсу Київської духовної академії Дзиндри Павла. Після Євхаристичного канону владика висвятив ставленика у диякона.

Далі на церковному подвір’ї відбулося освячення місця під будівництво храму на честь Стрітення Господнього.

Митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив освячення нового храму в с. Бобрик Полтавської області, після чого очолив першу Божественну літургію в новозбудованому храмі, повідомляє pravoslavie.poltava.ua.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Гадяцького округу протоієрей Ігор Цебенко, ключар Свято-Макаріївського кафедрального собору протоієрей Миколай Довганич та духовенство благочиння.

За ревне служіння на благо Української Православної Церкви настоятель Свято-Покровського храму с. Бобрик ієрей Віктор Жданов був нагороджений наперсним хрестом.

Під час Літургії була вознесена сугуба молитва за мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння владика Филип передав на молитовну пам’ять для парафії Тихвинську ікону Божої Матері.

Після відпусту митрополит Филип вручив високі церковні нагороди благодійникам, які доклали зусиль для благоустрою храму.

Після Божественної літургії Високопреосвященніший Владика очолив хресний хід навколо храму та привітав віруючих зі святом і благословив усіх.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 589

Залишити відповідь