Архіпастирі Луганщини звершили спільне святкове богослужіння, присвячене 75-річному ювілею єпархії в Алчевську

Спільною молитвою у другому кафедральному місті було завершено цикл святкових ювілейних заходів.

17 жовтня 2019 року митрополит Луганський і Алчевський Митрофан і митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон звершили Божественну літургію в Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Алчевська. Святкування було присвячено 75-річному ювілею утворення Луганської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальну прес-службу.

За Божественною літургією у другому кафедральному місті Преосвященним архіпастирям співслужило духовенство трьох єпархій Луганщини.

Під час богослужіння була піднесена молитва за мир в нашій Батьківщині і про збереження єдності Святої Православної Церкви.

Після закінчення Літургії був відслужений подячний молебень до Господа за Його великі милості, явлені віруючому народу Луганщини з часу утворення єпархії.

Потім були зачитані вітальні адреси Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до учасників ювілейних урочистостей.

Вітаючи учасників богослужіння, владика Митрофан сердечно подякував митрополиту Пантелеімону, духовенству і пастві за розділену радість молитовного спілкування.

Владика зазначив, що сьогоднішнім загальноєпархіальних служінням Літургії в другому кафедральному місті, було завершено цикл святкових ювілейних заходів.

Обмінявшись привітаннями, Преосвященні архіпастирі надали благословення духовенству і віруючим.

Читайте також: Бажаю, щоб якомога швидше настав мир на нашій землі — митрополит Луганський Митрофан у дні святкування 75-річного ювілею єпархії

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 457

Залишити відповідь