У Вінницькій єпархії освятили храм, в Мукачівській — каплицю, на Житомирщині та Дніпропетровщині — місця під зведення церков

19 жовтня 2019 року, у день пам’яті святого апостола Фоми, у Вінницькій єпархії освятили храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці, у Мукачівській — каплицю та джерело на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радість». 18 жовтня в Кам’янській єпархії звершено освячення місця під будівництво церкви на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці, а в Овруцькій 17 жовтня — на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби  єпархій.

Освячення престолу храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Буцні Барського району на Вінничині звершив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій. Після чого владика в новому храмі очолив першу Божественну літургію у співслужінні місцевого духовенства на чолі з благочинним архімандритом Серафимом (Поворозником).

Цього ж дня митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чин освячення каплиці та джерела на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радість», що у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі с. Заболотне Іршавського району Закарпатської області.

18 жовтня архієпископ Кам’янський і Царичанський Володимир звершив освячення хреста та місця на закладку церкви на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці у с. Болтишка Криничанського району Дніпропетровської області. Владиці співслужили благочинний Криничанського району протоієрей В’ячеслав Мозговий з духовенством благочиння.

Після освячення владика побажав духовенству, благодійникам, жителям села, які беруть участь в будівництві храму, допомоги Божої і благословив на труди.

17 жовтня митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон освятив місце під будівництво нового храму в с. Калинівка, Олевського району Житомирської області.

Православні віряни тут більше п’яти років моляться в невеличкому приміщенні і тепер вирішили усі разом збудувати новий храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 503

Залишити відповідь