На Закарпатті та Буковині освятили три престоли та встановили куполи на храм (фото)

У Хустській єпархії освятили престол у с. Водяне, у Мукачівській — у с. Порошко, у Чернівецькій області — в Новий Киселів. У селі Остриця Чернівецької області встановили куполи на храм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби  єпархій.

21 жовтня 2019 року митрополит Хустський і Виноградівський Марк очолив святкову Літургію в с. Водяне Рахівського району Закарпатської області, де освятив новий престол.

20 жовтня митрополит Мукачівський і Ужгородський Марк звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі села Порошково, що на Перечинщині.

Перед початком богослужіння архіпастир звершив освячення нового престолу. Його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії, зокрема й Перечинського благочиння.

Хресний хід з освяченням оновленого храму ззовні продовжив богослужіння.

Відтак владика звернувся до усіх присутніх зі словами проповіді, в якій висловив подяку настоятелю храму протоієрею Віктору Палчею та парафіянам за труди на славу Святої Православної Церкви.

17 жовтня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення нового престолу у парафії на честь святого пророка Божого Ілії у селі Новий Киселів Кіцманського району Чернівецької області.

Владиці співслужили настоятель парафії протоієрей Володимир Ковальчук,  благочинний Кіцманського району митрофорний протоієрей Николай Зеленюк та духовенство Чернівецької-Буковинської єпархії.

Під час богослужіння митрополит Мелетій нагородив настоятеля парафії митрою.

Закладка каменю під будівництво храму на честь пророка Божого Ілії була звершена архієпископом Хотинським Мелетієм у 2014 році. Спільними зусиллями та Божою допомогою вже більша частина роботи зроблено.

15 жовтня в селі Остриця Чернівецької області встановлювали куполи на храм на честь свята Благовіщення Божої Матері. Будівництво храму розпочали півтора року тому. Більша частина робіт виконана.

Нагадаємо, раніше у Вінницькій єпархії освятили храм, в Мукачівській — каплицю, на Житомирщині та Дніпропетровщині — місця під зведення церков.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 802

Залишити відповідь