На Черкащині освячено новозбудований храм, на Буковині завершено будівництво фундаменту під нову церкву

22 жовтня 2019 року на Черкащині, в селі Ташлик Смілянського району, було освячено храм на честь Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, будівництво якого було започатковано 23 роки тому. На Буковині релігійна громада села Михайлівка завершила будівництво фундаменту під новий храм замість відібраного представниками «ПЦУ». Про це повідомлять прес-служби Черкаської та Чернівецько-Буковинської єпархій.

Чин освячення храму та Божественну літургію очолив митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Його Високопреосвященству співслужили священники зі Смілянського благочиння, а також гості з інших єпархій УПЦ.

Храмове свято тут традиційно відзначається на Хрестовоздвиження. Старий храм, зведений ще до революції, був знищений у 30-ті роки минулого століття.

Будівництво нового храму в селі Ташлик було започатковане 23 роки тому, ще за часів нині спочилого протоієрея Василя Одородька. З часом стіни почали давати тріщини, виникла загроза руйнування. За спасіння храму взявся молодий настоятель о. Тарасій Телепчук, якому активно допомагала вся церковна громада. Вагомий внесок у зведення храму Божого вніс екс-народний депутат України, підприємець і громадський діяч Анатолій Семинога.

Митрополит Софроній подякував усім, хто доклав зусиль до завершення будівництва, та відзначив церковною нагородою вмч. Георгія Побідоносця благодійника А. Семиногу та наперсним хрестом з прикрасами настоятеля храму.

Храм на честь Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього у с. Ташлик Черкаської єпархії УПЦ

Релігійна громада села Михайлівка Чернівецько-Буковинської єпархії, на чолі з її настоятелем митрофорним протоієреєм Віталієм Черським, завершила будівництво фундаменту під новий храм УПЦ.

29 жовтня парафіяни очікують бригаду для зведення храму із зрубу.

Ще 3 лютого цього року релігійну громаду УПЦ села Михайлівка вигнали з храму, шляхом проведення незаконних зборів територіальної громади, яка чисельно більша за релігійну, причому більшість людей взагалі до храму не ходили і не ходять. Територіальна громада проголосувала за «перехід до ПЦУ» — і релігійну громаду вигнали з храму. Однак віряни парафії УПЦ не опустили руки, а згуртувалися, моляться тимчасово в хатині та зводять нову церкву.

Нагадаємо, 29 серпня 2019 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив закладку каменю на будівництво нового храму в селі Михайлівка. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 644

Залишити відповідь