У Києві Літургія з сурдоперекладом об’єднала нечуючих віруючих з України, Білорусі і Молдови

20 жовтня 2019 року у Свято-Троїцькому Іонинському монастирі в м. Київ відбулася Божественна літургія з сурдоперекладом, в якій взяли участь віруючі з України, Молдови та Білорусі, котрі зібралися разом на святкування 15-річного ювілею Київської православної громади глухих людей, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Білоцерківської єпархії.

Богослужіння очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Йому співслужили архієпископ Обухівський Іона, єпископ Інокентій та духовенство.

Соборне богослужіння відбулося з нагоди 15-річчя від утворення парафії з вадами слуху і мовлення при Свято-Троїцькому Іонинському монастирі у Києві.

За богослужінням зокрема молилися віруючі з міст Кишинів, Гомель, Київ, Біла Церква, Львів, Мукачево та Одеса.

За словами духівника Київської громади парафіян із вадами слуху і мовлення протоієрея Григорія Крижановського, головна мета заходу – спілкування глухих людей.

«В Україні тільки дві громади старші за нашу – у Львові та в Чернівецькій області, їм 17 і 18 років, – розповів священнослужитель кореспонденту «Фоми в Україні». – Ми повинні зустрітися, подивитися один на одного, обговорити радості і скорботи один одного, разом помолитися і причаститися».

Священник підкреслив, що на сьогодні у громаді близько 30 осіб – це і літні люди, і молодь. Також у Свято-Троїцький Іонинський монастир, де щонеділі звершується Божественна літургія з сурдоперекладом, приїжджають глухі і слабочуючі люди з усієї Київської області.

Взагалі заходи, приурочені до святкування 15-річного ювілею, розпочалися 18 жовтня. Перший день учасники провели у спілкуванні один з одним на спортивній базі за Києвом. Також у рамках зустрічі пройшов семінар зі створення та розповсюдження православного контенту для глухих у соцмережах. 19 жовтня православні віряни з порушеннями слуху помолилися за Літургією, яка звершувалася мовою жестів, а в неділю, 20 жовтня, взяли участь, як вище зазначено, в Архієрейській Літургії з сурдоперекладом.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 468

Залишити відповідь