На Волині парафіяни УПЦ розповіли ОБСЄ про порушення їх прав

23 жовтня 2019 року у с. Сусваль Володимир-Волинського району Волинської області прибули представники Моніторингової місії ОБСЄ і поспілкуватися з настоятелем місцевої парафії на честь Різдва Пресвятої Богородиці та вірянами УПЦ, які вже майже рік відстоюють своє законне право молитися у храмі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Володимир-Волинської єпархії.

Зазначається, що представники Місії прибули з метою висвітлити конфлікт який вже 8 місяців триває навколо місцевої церкви, а саме проблему неправильної перереєстрації релігійної громади, як юридичної особи.

Настоятель храму священник Богдан Гнатюк детально відповів на усі запитання правозахисників, які прибули зі Львова, та представив їм установчі документи. Пізніше парафіяни у свою чергу поспілкувались з представниками моніторингової Місії ОБСЄ.

Храм у селі Сусваль є пам’ятником архітектури. Охоронний договір щодо збереження цієї святині, підписаний з нинішнім настоятелем отцем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, що на законних підставах дає йому право захищати свій храм. Такий же договір, не анулювавши попередній, Міністерство культури та релігії України укладає з новопризначеним «священником ПЦУ». 

Нагадаємо, у День Хрещення Русі православні с. Сусваль відстояли свій храм від «активісти ПЦУ».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 599

Залишити відповідь