В Джанкойській єпархії освятили новий храм, у Новокаховській — купол для церкви, що будується

23 жовтня 2019 року, в день пам’яті прп. Амвросія Оптинського, митрополит Джанкойський і Роздольненський Аліпій звершив чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних» у с. Чкалове Нижньогірського благочиння в Криму. Архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет звершив освятив купол та накупольний хрест для Казанського храму міста Таврійськ Херсонської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Після освячення в храмі УПЦ села Чкалове була відслужена Божественна літургія. Правлячому архієрею співслужило духовенство Джанкойської єпархії.

За богослужінням була прочитана молитва за мир в Україні та піднесені прохання про єдність Святого Православ’я.

Наприкінці митрополит Аліпій звернувся до настоятеля храму священника Ігоря Хренкова і парафіян, привітавши їх зі знаменною подією. На завершення було виголошено статутне многоліття.

На Херсонщині у місті Таврійськ храм ще будується. Чин освячення купола та накупольного хреста для Казанського храму звершив архієпископ Філарет, повідомили 24 жовтня в Новокаховській єпархії.

Владиці співслужив настоятель парафії протоієрей Василій Бабич. За відправою молилися парафіяни храму та робітники, трудами яких змонтовано купол.

По завершенні чину, архіпастир звернувся до присутніх зі словом та закликав до посилених молитов про успішне будівництво нового храму.

Нагадаємо, 22 жовтня на Черкащині, в селі Ташлик Смілянського району, було освячено храм на честь Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, будівництво якого було започатковано 23 роки тому. На Буковині релігійна громада села Михайлівка завершила будівництво фундаменту під новий храм замість відібраного представниками «ПЦУ».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 808

Залишити відповідь