У Києво-Печерській Лаврі відкрито місце подвигу прп. Іоанна Багатостраждального

Під час реставраційних робіт, які в даний час проходять в Ближніх печерах Києво-Печерської Лаври, було відкрито місце, де звершував свій молитовний подвиг один з найзнаменитіших Печерських угодників — преподобний Іоанн Багатостраждальний. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Лаври.

Подвижник віри жив, подвизався і молився у Святій Печерської обителі в XII столітті, свій головний подвиг звершив у ямі, в яку закопав себе по пояс, борючись з пристрастю блуду. Так він провів всю Святу Чотиридесятницю, і Господь послав йому милість — він позбувся цієї пристрасті.

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел особливо відзначив: «Ми часто ходимо по печерках, але не бачимо того, що знаходиться поруч з нами, під кладкою цегли або під дошками. Сьогодні ми очистили місце подвигу преподобного отця нашого Іоанна Багатостраждального і думаємо, як зробити так, щоб це місце було видно всім людям і щоб парафіяни і паломники Лаври могли доторкнутися до цього святого місця. Нам відомо багато святинь, що пов’язані з життям тих чи інших святих, але тут ми бачимо місце, де людина боролася сама з собою, зі своїми пристрастями і пороками…»

Після завершення реставраційних робіт місце великого подвигу Божого угодника можуть побачити всі охочі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2152

Залишити відповідь