Вийшов з друку підручник зі Святого Письма Нового Завіту авторства викладача КДАіС

У четвер, 31 жовтня 2019 року, вийшов з друку навчальний посібник для 1-го класу духовної семінарії «Священное Писание Нового Завета. Четвероевангелие» під авторством викладача Київських духовних шкіл архімандрита Феофана (Меджидова). Видання посібника здійснено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за сприяння Керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського та Броварського Антонія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДА.

Підручник є продовженням серії наукових видань Київських духовних шкіл.

Рецензентами виступили: протоієрей Ростислав Снігірьов, доктор богослов’я, професор Київської духовної академії та архімандрит Іоасаф (Морза), професор Київської духовної академії.

Посібник рекомендований Вченою радою Київської духовної академії і семінарії та підготований до друку Видавничим відділом Української Православної Церкви.

Підручник складається з двох розділів, перший з яких присвячений ісагогіці Святого Письма, де розглядаються загальні відомості про Святе Письмо, коротка історія новозавітного канону, історія тексту новозавітних книг, а також детально висвітлюється характер і особливості кожного Євангелія. У другій та основній частині детально аналізується кожна подія Священної Євангельської історії. Всі події подані у хронологічному порядку за класичною схемою розподілу. Для більш ясного і глибокого погляду на Євангельські події (паралельно з пасхальним принципом) у посібнику застосований географічний принцип свт. Феофана Затворника.

Загальний обсяг навчального посібника складає 464 сторінки.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 534

Залишити відповідь