Грецькі ієрархи ініціюють Всеправославний Собор, навіть без участі Константинопольського патріарха

Ієрархи Елладської Православної Церкви митрополит Пірейський Серафим і митрополит Кіфірський і Антикіфірській Серафим найближчими днями направлять усім Предстоятелям Помісних Православних Церков лист із закликом скликати Всеправославний Собор з українського питання навіть без участі Константинопольського патріарха Варфоломія. Про це митрополит Пірейський Серафим повідомив грецькому інтернет-виданню ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Все Помісні Церкви отримають лист найближчими днями. Визнання в Греції новоствореної церковної структури в Україні може призвести до трагічних наслідків і до розколу, який вже є фактом, зазначається на ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Митрополит Пірейський підкреслює, що небувала легалізація українських розкольників є злочином.

«Абсолютно неприпустимо стверджувати, що єдність Церкви досягається шляхом “відновлення” і входження в Неї нерозкаяних відступників, анафемствованних і нерукоположених, таємних змовників і розкольницьких осіб», – наголосив митрополит Серафим. Владика нагадав, що тільки Всеправославний Собор може мати повноваження дарувати автокефалію.

За словами ієрарха Елладської Церкви, жоден Патріархат не визнає так звану «нову Українську Церкву», а Архієрейський Собор Елладської Церкви припустився помилки історичного масштабу. Висвячення «духовенства» ПЦУ недійсні, а тому надання їм Томосу є серйозною проблемою.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4641

Залишити відповідь