У Харківській духовній семінарії відбулася Міжнародна наукова конференція з нагоди 220-річчя створення Харківської єпархії

5 листопада 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Харківській духовній семінарії відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання богослов’я та історії Церкви», приурочена до 220-річчя створення Харківської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на seminary.kharkov.ua.

Пленарне засідання проходило в актовому залі архієрейської резиденції на території Свято-Покровського чоловічого монастиря.

Президію пленарного засідання склали: митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, ректор Харківської духовної семінарії, протоієрей Валентин Ковальчук, перший проректор Харківської духовної семінарії, протоієрей Михаїл Кіт, секретар Харківської єпархії, протоієрей Йосип Денькович, викладач ХДС, та Прокопенко Іван Федорович, ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди.

У холі архієрейської резиденції було організовано виставку друкованих праць викладачів семінарії та робіт студентів Іконописної школи при Харківській духовній семінарії.

Вступне слово було надано першому проректору Харківської духовної семінарії протоієрею Валентину Ковальчуку.

Було зачитано вітальну грамоту Предстоятеля Української Православної Церкви до учасників конференції.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Харківської духовної семінарії митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій.

Після чого проректор з навчально-методичної роботи Київської духовної академії і семінарії архімандрит Філарет (Волошин) виступив із привітальним словом до організаторів і учасників та зачитав вітання від ректора КДАіС єпископа Білогородського Сильвестра.

Ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди, доктор педагогічних наук, професор Прокопенко Іван Федорович звернувся з вітальним словом до учасників конференції та вручив митрополиту Онуфрію почесну грамоту Харківського національного педагогічного університету та медаль Г. С. Сковороди.

Під час засідання учасники конференції заслухали доповіді першого проректора протоієрея Валентина Ковальчука «Історичний шлях Харківської єпархії Української Православної Церкви (до 220-річчя заснування)», викладача ХДС, завідувача Церковно-історичного музею: «”И да будет вам сей день памятен…” (Исх.12:14). 30-летие возвращения на Харьковскую кафедру приснопоминаемого митрополита Никодима (Руснака) и тридесятилетие священнослужения на Слобожанской земле митрополита Харьковского и Богодуховского Онуфрия» та керівника Відділу зі справ молоді і культури Харківської єпархії, керівника регентського відділення ХДС протоієрея Феодора Воскобойнікова «Методы популяризации православного богослужения».

Після пленарного засідання учасники науково-практичної конференції ознайомилися з експозицією Церковно-історичного музею Харківської єпархії, екскурсію провів завідувач музею, викладач Харківської духовної семінарії протодиякон Максим Талалай.

Далі робота конференції продовжилась за п’ятьма напрямками:

Секція 1. Харківська єпархія (історія та сьогодення).

Секція 2. Філософсько-богословська думка (погляд крізь віки).

Секція 3. Місія Церкви (досягнення та виклики часу).

Секція 4. Православна педагогіка та психологія (духовне життя людини).

Секція 5. Християнська культура в пошуках істини (музика, живопис, мова та література).

На секціях були присутні викладачі, співробітники та студенти з різних навчальних і науково-дослідних закладів України та закордону. Під час секційних засідань відбувалися жваві дискусії та обговорення різних питань, що виникали під час доповідей учасників.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 334

Залишити відповідь