Вітальне слово Предстоятеля організаторам та учасникам Міжнародної науково-практичної «Актуальні питання богослов’я та історії Церкви» (до 220-ліття утворення Харківської єпархії)

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ОНУФРІЮ,

МИТРОПОЛИТУ ХАРКІВСЬКОМУ І БОГОДУХІВСЬКОМУ,

РЕКТОРУ ХАРКІВСЬКОЇ ДУХОВНОЇ СЕМІНАРІЇ

 

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ ІІІ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ БОГОСЛОВ’Я ТА ІСТОРІЇ ЦЕРКВИ

(ДО 220-ЛІТТЯ УТВОРЕННЯ ХАРКІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ)»

 

Ваше Високопреосвященство!

Шановні отці, брати і сестри!

 

Сердечно вітаю організаторів та учасників ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання богослов’я та історії Церкви».

Проведення конференцій у стінах Харківської духовної семінарії вже стало доброю щорічною традицією. Сьогоднішній науковий форум — це не просто чудова можливість для викладачів і студентів обмінятися думками та освітніми надбаннями, але й можливість долучитися до Божественної мудрості. Такі конференції спонукають до більш глибокого осмислення та вирішення актуальних питань богослов’я та історії Церкви.

Харківська єпархія, що відзначає свій 220-річний ювілей, відома видатними особистостями — подвижниками віри і благочестя, які Святою Церквою прославлені в лиці святих. Багато хто з них потрудився у сфері духовної освіти, їх надбання та труди є цінним спадком для теперішнього покоління.

Підношу щирі молитви, щоб Господь послав Свої рясні благословення на всіх учасників цієї конференції, і «дав вам Духа премудрості і одкровення для пізнання Його, і просвітив очі серця вашого, щоб ви зрозуміли… яке багатство славної спадщини Його для святих» (Єф. 1, 17-18).

Нехай цей науковий форум принесе щедрі плоди для розвитку богословської та історичної науки і відкриє нові знання для слави Божої та Його Святої Церкви!

 

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

5 листопада 2019 року

м. Київ

Просмотров: 155

Залишити відповідь