Митрополит Сергій на Тернопільщині освятив новий храм замість захопленого прихильниками «ПЦУ»

8 листопада 2019 року, в день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, у новозбудованому храмі с. Дунаїв Кременецького району Тернопільської області митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив чин малого освячення церкви на честь згаданого святого. Православна парафія побудувала храм за пів року після того, як прихильники «ПЦУ» відібрали у них святиню. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Священник та парафіяни вимушені були молитися у церковному будинку з моменту захоплення — березня цього року. Земельну ділянку для побудови нового храму пожертвувала одна з парафіянок. Чин освячення місця під будівництво церкви звершив настоятель Свято-Димитріївської парафії протоієрей Анатолій Бай 31 травня.

У день престольного свята у новозбудованому храмі на честь великомученика Димитрія Солунського за першою Літургією митрополиту Сергію співслужили настоятель храму та собор священства Тернопільської єпархії.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та в Церкві.

Зі словами проповіді до вірян звернувся владика Сергій, який привітав духовенство, православну громаду та гостей зі святом, а також висловив слова підтримки та благословив на подальше служіння та допомогу на благо Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2431

Залишити відповідь