Предстоятель очолив всенічне бдіння напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця

8 листопада 2019 року, напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Вроцлавський і Щецинський Георгій (Польська Православна Церква), ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, ректор Московської духовної академії і семінарії єпископ Звенигородський Питирим, єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ялтинський Нестор, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, проректор з виховної роботи КДАіС єпископ Згурівський Амвросій, а також викладачі, випускники, студенти та гості Київський духовних шкіл у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконували студентські хори Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Туптала).

Традиційну студентську проповідь перед читанням кафізми виголосив ієродиякон Рафаїл (Мосунов), студент II курсу магістратури КДА.

Завтра Блаженніший Архіпастир звершить Божественну літургію у тому ж храмі. Зустріч Предстоятеля о 8:45п.

Нагадаємо, сьогодні розпочалися урочистості з нагоди Актового дня Київських духовних шкіл.

 

Просмотров: 3449

Залишити відповідь