У Почаївській Лаврі відбулися урочистості з нагоди дня блаженної кончини преподобного Іова (фото)

8-10 листопада 2019 року у Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулися святкування на честь блаженної кончини преподобного Іова, ігумена Почаївського, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт обителі.

10 листопада (28 жовтня ст.ст.) Свята Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Іова, ігумена і чудотворця Почаївського. В цей день, у 1651 році, закінчилося земне життя великого подвижника, хранителя святоотечеської віри, ревнителя церковного благочестя. Про його святість засвідчили нетлінні мощі, які були обрітенні вже у 1659 році, пишуть в прес-службі.

Щороку, у цей день, на святу Почаївську гору приходять тисячі православних паломників, щоб засвідчити свою любов і повагу до преподобного ігумена Почаївської Лаври і помолитися разом з ним і з братіями, котрі нині тут живуть.

Напередодні свята, в суботу ввечері, була відслужена всенічна, яку очолив митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор. Під час утрені був виконаний акафіст преподобному Іову, паломники прикладалися до нетлінних мощей і були помазані святим єлеєм.

У день свята, 10 листопада, були звершені дві Літургії у Свято-Преображенському соборі: рання – о 5.00 ранку, і пізня – о 9.00.

Святкове богослужіння під час пізньої Літургії очолив митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор. Йому співслужили намісник лаври митрополит Почаївський Володимир, митрополит Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Шумський Іов, архієпископ Боярський Феодосій, а також братія та гості монастиря в священному сані. За богослужінням також молився митрополит Іов (Тивонюк). Проповідь після Євангелія виголосив митрополит Феодор.

Після завершення Літургії відбувся хресний хід по території лаври і святі мощі преподобного Іова були перенесені в Печерний храм, де вони завжди почивають.

У печерному храмі був звершений молебень і прочитана молитва перед святими мощами преподобного. Також владика намісник привітав усіх зі святом і подякував за спільну молитву владикам і богомольцям.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2962

Залишити відповідь