Вітальне слово Предстоятеля організаторам та учасникам VII конференції керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ

VІІ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ КЕРІВНИКІВ ЄПАРХІАЛЬНИХ ВІДДІЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ У СПРАВАХ СІМ’Ї

 

Ваше Високопреосвященство!

Возлюблені у Христі отці, брати і сестри!

Вітаю вас з початком роботи щорічної конференції, яка традиційно об’єднує тружеників на ниві сімейного служіння Української Православної Церкви.

Цьогорічна Всеукраїнська конференція присвячена ювілейній річниці утворення Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї. Десять років тому Священний Синод Української Православної Церкви благословив звершувати сімейне служіння як окремий напрямок роботи. Сьогодні хочу подякувати голові Синодального відділу Преосвященному митрополиту Пантелеімону, керівникам єпархіальних відділів у справах сім’ї, духовенству, мирянам та всім людям доброї волі за ваше жертовне служіння, спрямоване на захист та духовну підтримку інституту сім’ї в Україні.

Сім’я — це одна з найбільших цінностей, яку дав нам Бог. На зорі історії людства Творцем був встановлений особливий життєвий союз чоловіка та жінки — сім’я: «І благословив їх Бог, і сказав їм Бог: плодіться і розмножуйтеся, і наповнюйте землю, і володійте нею» (Бут. 1, 28). У Таїнстві вінчання дається благодать Господня для того, щоб подружжя будувало свій союз в однодумності та любові, було єдиною душею і тілом. Сім’я є тим благодатним середовищем, в якому людина народжується та формується як духовна, любляча особистість, отримуючи турботу і увагу рідних. Без сім’ї стає неможливим існування морально здорового суспільства, адже тільки міцна сім’я здатна давати суспільству щирих і порядних громадян.

Молоді люди, які бажають створити повноцінну міцну сім’ю, шукають приклади для наслідування у побудові надійних взаємин. І такі взірці порядного християнського життя та відповіді на свої питання вони можуть знайти лише у Святій Православній Церкві. А тому, перед усіма нами, служителями Церкви, сьогодні стоїть важливе завдання — духовний супровід сімейного життя на основі євангельських істин та християнського віровчення. Людина, яка вірить і довіряє Богові, не здатна завдати болю своїм рідним та близьким.

Сердечно вітаючи організаторів та учасників конференції, закликаю усіх зберігати в серцях горіння, яке спонукає до щирого та відкритого служіння Богу, через служіння своїм ближнім, своїм сім’ям.  Хай Милосердний Господь дарує таланти, розуміння і можливості для реалізації пастирської опіки ввірених вам сімей. Бажаю усім вам плідної роботи та благословенних успіхів у сімейному служінні нашої Церкви.

Прикликаю Боже благословення на ваші труди.

 

 

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

12 листопада 2019 року

м. Київ

Просмотров: 207

Залишити відповідь