Поліція та «Правий сектор» допомогли рейдерам з «ПЦУ» захопити храм на Тернопільщині (+відео)

14 листопада 2019 року прихильники «ПЦУ» за сприяння поліції та «Правого сектору» захопили храм УПЦ у с. Тетильківці Шумського району Тернопільської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Facebook-сторінку «Шумщина Православна». 

Вранці декілька десятків  так званих активістів «ПЦУ» заблокували центральний прохід до храму, а згодом у село приїхали ті самі радикали-гастролери із «Правого сектору», які були тут напередодні, 12 листопада. Тоді віруючим УПЦ вдалося відстояти свій храм від рейдерів.

«Цього разу вони з собою привезли людину, яка справно вміє скривати замки, — йдеться у повідомлені. — Згодом замки були зламані. Все відбувалося за підтримки радикалів із правого сектору та особисто під захистом поліції га чолі із начальником Кременецького відділення».

Зазначається, що перереєстровано дану громаду УПЦ в так звану “ПЦУ” було обманним шляхом, попри те що прихильники переходу у цьому селі ніякої більшості не мають.

«Сьогоднішні протиправні дії були вчинені ціленаправлено і сплановано, не дочекавшись остаточного рішення судів, активісти “ПЦУ” за підтримки “Правого сектору” та поліції, яка вже вкотре потурає злочинним діям», — резюмують віруючі.

Храм ще з літа цього року є опечатаним, при цьому, громада УПЦ кожного свята та щонеділі збирається на церковному подвір’ї для звершення уставних богослужінь у кількості 60-ти і більше людей. Протистояння на релігійному ґрунті в селі триває протягом кількох останніх місяців, попередня спроба проникнення до храму відбулася 12 листопада, а перед тим — 23 жовтня.

Так званий «перехід» громади с. Тетильківці відбувся вже за звичною схемою — прихильники «ПЦУ» обманним шляхом провели збори територіальної громади, на яких було прийнято рішення про перехід релігійної громади, потім вони добилися розпорядження голови Тернопільської ОДА про перереєстрацію. Це розпорядження наразі оскаржується в судовому порядку і перебуває на стадії розгляду.

Активісти так званого переходу вже неодноразово намагалися потрапити всередину, але не отримавши підтримки у реальних парафіян храму і жителів села, стали долучати представників «Правого сектору», а також намагаються впливати на ситуацію через органи місцевої влади. У релігійній громаді села Тетильківці зазначають, що на чиновників Шумської РДА постійно тиснули співробітники Тернопільської ОДА з метою якнайшвидшого переведення храму до «ПЦУ».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 811

Залишити відповідь