У столиці відбулася VII Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї

12-13 листопада 2019 року в м. Київ проходила VII Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї, яку проводила з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на family.church.ua.

Традиційно робота форуму розпочалася з молебню перед доброю справою. Цього разу у конференції взяли участь сімдесят учасників із різних куточків України та студенти Київських духовних шкіл. Очолив захід Голова Місії митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.

На початку пленарного засідання пролунали вітальні слова Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра.

На початку заходу архієпископ Обухівський Іона зачитав  вітальне слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Предстоятель зазначив: «Сім’я — це одна з найбільших цінностей, яку дав нам Бог».

Слово митрополита Бориспільского і Броварського Антонія зачитав Голова Місії митрополит Пантелеімон. Зокрема владика Антоній зазначив у соєму зверненні, що «конференція покликана підсумувати напрацьований досвід та потурбуватися про подальший захист і підтримку інституту сім’ї в сучасному світі».

Вітальне слово єпископа Білогородського Сильвестра виголосив ієромонах Афанасій (Стрєльцов). У вітальному слові владика-ректор зазначив: «Для створення справді християнської сім’ї одних родинних зв’язків мало, сїм’я покликана стати малою церквою, живою іконою вічної любові».

Голова Синодального Відділу УПЦ у справах молоді архієпископ Обухівський Іона  підкреслив важливість співпраці сімейного та молодіжного відділів для досягнення спільної мети, а також відповів на поставлені йому запитання із залу.

Просмотров: 512

Залишити відповідь