На Кіровоградщині освятили новий храм, на Волині розпочали будівництво (фото, відео)

Керуючий Кіровоградською єпархією звершив освячення Свято-Михайлівського храму у с. Олексіївка, у волинському селі Угринів почали зводити фундамент для будівництва храму замість захопленого. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Кіровоградської єпархії та БФ «Фавор».

17 листопада 2019 року, в Неділю 22-у по Пʻятидесятниці, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив освячення новозбудованого Свято-Михайлівського храму с. Олексіївка Кіровоградської області. Після урочистого освячення архієрей очолив першу Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужили клірики єпархії.

Після завершення Літургії Владика Іоасаф звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом, у якому розповів про значення храму Божого в житті християнина, а також про важливість збереження духовних традицій нашого народу.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія митрополит Іоасаф відзначив високих церковних нагород головних благодійників будівництва храму, а також нагородив майстрів будівництва та окремих парафіян єпархіальними відзнаками та вручив Архієрейські грамоти.

Свято-Хрестовоздвиженська парафія в с. Угринів Горохівського району Волинської області, яка будує новий храм замість захопленого, починає зведення фундаменту. 18 листопада на місце будівництва привезли партію фундаментних блоків, повідомляє Благодійного фонду «Фавор» у Facebook.

Будівельні матеріали вдалося закупити коштом пожертвувань на програму «40 храмів», громаді перед покупкою не вистачало близько 27 тисяч гривень.

Нагадаємо, парафіяни в с. Угринів втратила свій храм ще у 2014 році. Весь цей час богослужіння ведуться в будинку, де проживає сім’я настоятеля громади УПЦ протоієрея Ростислава Сапожника. Для будівництва нового храму була придбана ділянка в селі, через деякий час релігійна громада підготувала її для робіт, щоб встигнути залити фундамент до настання морозів.

Підтримати будівництво в Угринові можна, перейшовши за посиланням на сторінку БФ «Фавор».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 631

Залишити відповідь