ВРЦіРО закликає парламент доопрацювати законопроект 0931 щодо свободи совісті

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій проаналізувала ситуацію з законопроектом № 0931, який створює загрози для свободи совісті та свободи вираження поглядів.

Цю проблематику глави конфесій обговорили на засіданні ВРЦіРО, яке відбулося 19 листопада 2019 року. Глави конфесій закликали парламентарів доопрацювати цей проект, оскільки редакція Комітету є неприйнятною для прийняття у другому читанні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт vrciro.org.ua.

“Навіть такий актуальний і важливий намір як боротьба з дискримінацією не повинен нівелювати основоположні права людини, захищені не лише Конституцією України, але й міжнародними договорами, зокрема статтями 9 та 10 Європейської Конвенції з прав людини”, – зазначається у зверненні ВРЦіРО до Верховної Ради.

Для обговорення цього та інших важливих питань державно-конфесійних відносин глави конфесій запропонували Президенту України особисто зустрітися з Всеукраїнською Радою церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, 14 листопада Парламентський комітет, затвердивши текст законопроекту № 0931 у редакції до другого читання, відхилив поправки релігійної спільноти, подані народним депутатом Віктором М’яликом. Зокрема парламентарі вважають, що норми закону з протидії дискримінації не повинні мати виключень, навіть у випадках, коли їх реалізація порушує право на свободу совісті та свободу вираження поглядів. На думку експертів, якщо ВР прийме законопроект №0931 без цих поправок, то законодавство з протидії дискримінації може стати інструментом для обмеження свободи совісті.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 2827

Залишити відповідь