Єрусалимський Патріарх запропонував Предстоятелям Помісних Церков зібратися в Йорданії для діалогу про збереження єдності

Блаженніший Феофіл III, Патріарх Єрусалимський заявив про своє рішення надати у розпорядження Предстоятелів Православних Церков резиденцію Патріархату в Йорданському Хашимітському Королівстві для діалогу про збереження православної єдності. Про це Предстоятель Єрусалимської Церкви повідомив 21 листопада 2019 року під час церемонії нагородження Фонду єдності православних народів в Залі церковних Соборів Храму Христа Спасителя, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Єрусалимської Патріархії.

Патріарх був відзначений за його відданість та невпинні зусилля щодо захисту і підтримки єдності Православної віри Премією Патріарха Олексія II.

Виступаючи на церемонії нагородження, Його Блаженство зазначив:

«Ми смиренно приймаємо цю премію від імені Єрусалимської Церкви. Місія нашого Патріархату (Єрусалимської Церкви), заснованого на землі, обагреною спокутною кров’ю Христовою, полягає в тому, щоб служити осередком єдності для православних віруючих. Ми — ті, кому Промислом Божим довірено нести служіння у святих місцях, — повинні зберігати їх, щоб вони залишалися доступними для релігійного поклоніння і молитов усіх людей».

Патріарх сказав про «глибоку важливість» церковної єдності як свідчення світові та необхідності постійної уваги до цього священного обов’язку.

«Єдність Церкви у вірі і житті є даром Святого Духа, однак на нас — тих, кому довірено служіння нашим Церквам як містичному Тілу Христовому, лежить Богом дана відповідальність за підтримання єдності Церкви, навіть якщо це вимагає жертви. Ми стоїмо перед Богом, і у нас немає іншого вибору, окрім як докласти всіх зусиль для захисту нашої єдності».

Для об’єднання цих зусиль Його Блаженство запросив своїх побратимів-предстоятелів Церков зустрітися в Йорданії.

«Ми хотіли б прийняти в нашому домі — Єрусалимському Патріархаті — наших братів, Предстоятелів Православних Церков, і в дусі кінонії соборно обговорити питання збереження нашої єдності в євхаристійному спілкуванні».

Премія Патріарха Алексія II Міжнародного громадського фонду єдності православних християнських нагород вручається за «видатну діяльність зі зміцнення єдності православних християнських народів» і «за підтримку і просування християнських цінностей у житті суспільства».

Його Блаженство користується визнанням за докладені зусилля в досягненні єдності Православної віри, в розвитку міжхристиянських відносин з християнами по всьому світу і за гостинність щодо їх на Святих Місцях Єрусалиму; весь час, прагнучи до стяжання добрих відносин з іншими вірами й народами на Святій Землі та навколо неї.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому

Просмотров: 12480

Залишити відповідь