Після закритої зустрічі з послом США Предстоятель Елладської Церкви зробив заяву: Якщо хтось із Предстоятелів покличе нас, я скажу “ні”

Про відмову в участі у загальноцерковному обговоренні дій Константинопольського патріарха в Україні, як то нещодавно запропонував Єрусалимський Патріах Феофіл, заявив Предстоятель Елладської Православної Церкви Архієпископ Ієронім одразу ж після своєі закритої зустрічі з послом США в Греції Джеффрі Пайєттом, що відбулася 22 листопада 2019 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Оrthodoxostypos.gr».

Як повідомили грецькі інформаційні видання, під час закритої для преси зустрічі Архієпископа Ієроніма з американським чиновником, сторони обговорювали українське церковне питання.

Відразу після завершення зустрічі Предстоятель Елладської Церкви зробив заяву щодо ініціативи Єрусалимського Патріарха Феофіла зібратись всім Предстоятелям у Йорданії для пошуку шляхів врегулювання кризи в українському Православ’ї.

Зокрема, Архієпископ Ієронім сказав: «Я не можу чітко відповісти, бо не знаю критеріїв і звідки вони беруться. Ми не знаємо, чи це позиція Патріарха (тобто Єрусалиму), чи Вселенський Патріарх знає про це чи ні. Далеко не кожен може скликати панортодоксальну зустріч. Це прерогатива Вселенського Патріарха. Якщо Вселенський Патріарх запросить нас, ми не скажемо “ні”, але якщо хтось, хто керує будь-якою Церквою, запросить нас, я скажу “ні”».

У свою чергу Джеффрі Пайєтт передав Архієпископу Ієроніму лист від Сема Браунбека, Посла у справах міжнародної релігійної свободи. Також пан Дж. Пайєтт назвав визнання Архієпископа Ієроніма так званої «ПЦУ» «історичним рішенням», і недвозначно дипломатично зауважив, що «США визнають мудрість Архієпископа Ієроніма».

Ця обставина, як, власне, і коментарі американського чиновника, красномовно доводить факт брутального шантажу та тиску американських політиків на Помісні Православні Церкви, Предстоятелі яких приймають загальноцерковні рішення після отримання вказівок від другорядних чиновників уряду США.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому

Просмотров: 9911

Залишити відповідь