В єпархіях УПЦ освятили храми та триває будівництво нових

У Могилів-Подільській та Волинській єпархіях освячено храми 21 листопада, цього ж дня в Рівненській єпархії парафіяни захопленої церкви відзначили своє перше престольне свято, 22 листопада в Луганській єпархії освятили закладний камінь храму в ім’я ікони Божої Матері «Луганська», в Києві — накупольні хрести. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

21 листопада 2019 року митрополит Могилів-Подільський та Шаргородський Агапіт звершив освячення нового храму на честь архистратига Божого Михаїла та Божественну Літургію в ньому в селі Мала Тернівка Крижопільського району Вінницької області.

Чотири роки тому храм був знищений в результаті пожежі. Силами парафіян та меценатами храм був побудований заново.

Цього ж дня дві парафії на Волині та Рівненщині відсвяткували престольне свято у нових храмах, після того, як їхні церкви були захоплені прихильниками «ПЦУ».

Свято-Михайлівська громада УПЦ села Топилище Іваничівського району Волинської області зустріла перше престольне свято у новому храмі, облаштованому в найкоротші терміни з придбаного віруючими житлового будинку. В цей день, в присутності значної кількості прихожан та духовенства округи, нова церква була освячена.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook настоятель громад УПЦ в селах Топилище і Грибовиця протоієрей Ігор Маргіта, зараз в новому домовому храмі планують встановити іконостас і впорядкувати територію навколо церкви. Настоятель також подякував за неоціненну допомогу всім небайдужим християнам, які допомогли придбати для духовних потреб людей цей старенький будинок і зробити з нього справжню впорядковану церкву.

Релігійна громада УПЦ села Буща Здолбунівського району Рівненської області теж відзначила престольне свято на честь Собору Архістратига Божого Михаїла. Стару культову споруду відібрали прихильники «ПЦУ» в березні 2019 року за сприяння голови місцевої райдержадміністрації.

Новозбудований храм люди звели за місяць, освячувати будуть пізніше, коли закінчать внутрішні роботи. У цьому році свято видалося особливо урочистим, адже після дев’яти місяців поневірянь віруючі нарешті можуть спокійно молитися.

22 листопада, у день вшанування ікони Божої Матері «Скоропослушниця», з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископ Білогородський Сильвестр звершив освячення накупольних хрестів для храмового комплексу на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця»  та очолив Божественну літургію.

Цього ж дня митрополит Луганський і Алчевський Митрофан та митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон звершили молебень і освятили закладний камінь храму в ім’я ікони Божої Матері «Луганська». Храм будується в жіночому скиту Свято-Вознесенського чоловічого монастиря села Розкішне.

Після закінчення молебню, владика Митрофан привітав усіх з цією історичною подією — закладенням першого храму в честь новопрославленої Луганської ікони Божої Матері.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1039

Залишити відповідь