На Волині та Дніпропетровщині освячено нові храми УПЦ, на Одещині — каплицю, на Вінниччині та Київщині — нові куполи (фото, відео)

Цими вихідними, 23—24 листопада 2019 року, на Волині в с. Олексіївка було освячено новий храм на честь св. рівноап. княгині Ольги і в с. Голядин — місце під будівництво нового храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», у м. Дніпро — нижній храм на честь муч. Іоанна Воїна церкви ікони Богородиці «Святогірська», у смт. Авангард на Одещині — каплицю на честь Воскресіння Христового на території храмового комплексу на честь мучеників Віктора та Ірини, а на Київщині в м. Богуслав встановлено новий купол на Свято-Троїцький кафедральний собор і на Вінничиині — хрести і куполи на собор Різдва Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій. 

24 листопада архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив храм на честь святої рівноапостольної княгині Ольги та звершив Божественну літургію у селі Олексіївка Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії.

На Малому вході архієпископ Нафанаїл відзначив високою церковною нагородою настоятеля храму  протоієрея Богдана Андрійчука митрою.

Під час богослужіння владика разом з духовенством й парафіянами піднесли соборну посилену молитву за мир в Україні та за єдність світового Православ’я.

Після завершення Літургії керуючий Волинською єпархією нагородив грамотою парафіян, жертводавців та будівельників, з допомоги яких храм вдалося звести за досить короткий час.

У свою чергу настоятель храму о. Богдан подякував владиці за візит та радість спільної молитви в новоосвяченому храмі.

24 листопада митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней з архіпастирським візитом відвідав церковну громаду на честь «Святогірської» ікони Божий Матері ж/м Сокіл м. Дніпро Дніпропетровської єпархії, де звершив чин великого освячення нижнього храму на честь мученика Іоанна Воїна.

Після закінчення чину великого освячення митрополит Іриней звернувся до віруючих зі словом проповіді, після здійснив в новоосвяченому храмі Божественну літургію.

На малому вході за ревне служіння Святій Церкві і пастирське духовні наставники дніпропетровський архіпастир з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви відзначив настоятеля храму протоієрея В’ячеслава Євсеги правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до молитви «Отче наш».

На сугубй єктенії були виголошені особливі прохання про добробут нашої землі, архіпастир прочитав молитви про єдність Церкви і мир в Україні.

Після закінчення богослужіння за заслуги у справі будівництва храму правлячий архієрей, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, вручив благодійникам ордени Української Православної Церкви. Орденом святого великомученика Георгія Побідоносця було нагороджено: Саакяна Георгія, Швачка Сергія і Храпача Андрія.

На завершення свого візиту архіпастир дав усім, хто молився за богослужінням, святительське благословення.

24 листопада митрополит Одеський і Ізмаїльський звершив Божественну літургію в храмі на честь святих мучеників Віктора та Ірини в смт. Авангард Одеської єпархії, а після освятив каплицю на честь Воскресіння Христового на території храмового комплексу.

Під час літургії підносилися сугубі молитви про покійного будівельника і ктитора храму Віктора Добрянського.

Потім владика нагородив церковними нагородами архіпастирськими грамотами благодійників храму.

На завершення свого візиту митрополит Агафангел звершив заупокійне богослужіння біля могили В.Л.Добрянського і освятив каплицю.

З благословення митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, в с.Голядин Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії благочинний округу протоієрей Миколай Вихор разом із духовенством освятив хрест та місце під будівництво нового храму.

Новий храм буде побудований на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість».

24 листопада митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію
в соборі Різдва Пресвятої Богородиці м. Вінниця Вінницької єпархії. Головною подією стало освячення і встановлення нових хрестів на храм та нового центрального купола.

Після Літургії митрополит Варсонофій нагородив грамотами переможців конкурсу «Архангел Михаїл – переможець зла».

Варто зазначити, що дах собору був відреставрований та позолочений зусиллями настоятеля протоієрея Максима Мельничука, його батька протоієрея Олексія та громади храму.

23 листопада священники Богуславського благочиння Білоцерківської єпархії звершили подячний молебень з нагоди підняття куполу на Свято-Троїцький кафедральний собор у м. Богуславі.

Настоятель собору, благочинний Богуславського округу протоієрей Михаїл Залізницький привітав мешканців міста зі святом та виголосив подяку усім, хто доклали зусиль  і надали допомогу у відбудові кафедрального собору.

Нагадаємо, що храм постраждав унаслідок попадання блискавки.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 861

Залишити відповідь