Головні настанови на період Різдвяного посту (+відео)

28 листопада, у середу, уся повнота Православної Церкви вступає у Різдвяний піст, час посиленої підготовки та очищення душі для того, щоб гідно зустріти народження Господа нашого Іісуса Христа, що зійшов з небес задля спасіння людства. Різдвяний піст — останній багатоденний у році, триває сорок днів, як і Чотиридесятниця, та закінчується 6 січня, у Навечір’я Різдва Христового, або Святвечір.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сюжет* телепрограми «Православний вісник», у якому голова відділу митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент розповів про суть Різдвяного посту і дав декілька настанов як правильно провести ці дні.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент про Різдвяний піст:

«Ми готуємося до свята Різдва особливими богослужіннями і тривалим постом. Піст – це той період, який дає нам можливість підготуватися до зустрічі з Христом Спасителем, це духовний шлях, який має пройти кожен християнин для того, щоб відчути справжню радість і глибокий зміст Пришестя у світ Господа нашого Іісуса Христа.

Власне, піст – не лише обмеження в їжі. Це час особливих духовних роздумів, який християнин повинен провести в читанні Святого Євангелія, в дослідженні святих отців.

І коли ми починаємо розмірковувати над великою Тайною Пришестя у світ Спасителя, то відчуваємо свою гріховність, своє недостоїнство тієї милості, яку Господь явив роду людському і нам особисто. Тому кожна людина, кожен православний християнин напередодні Різдва Христового, під час святого Різдвяного посту частіше приходить до сповіді, до Святого Причастя, щоб очиститися від гріхів і приготувати свою душу немов ті ясла, в яких був повитий Христос Спаситель.

Я бажаю всім Божого благословіння на час святого і спасительного Різдвяного посту. Нехай він стане періодом особливої духовної радості, щоб і свято Різдва Христового, яке завершить святий піст, було для нас надзвичайною подією зустрічі з Христом Спасителем».

  • *архівне відео, 2017р

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2552

Залишити відповідь