На Сумщині та Полтавщині освячено новозбудовані храми УПЦ, на Буковині — капличку (фото, відео)

25 листопада 2019 року в місті Суми було освячено новозбудований храм на честь святих новомучеників і сповідників Слобожанських, а 24 листопада — храм на честь Архістратига Божого Михаїла в селі Зубівка Полтавської області та капличку на честь Воздвиження Чесного Хреста в селі Чудей Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

25 листопада митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звершив чин Великого освячення новозбудованого храму на честь святих новомучеників і сповідників Слобожанських у Сумах, а після — Божественну літургію, передає прес-служба Сумської єпархії.

На малому вході під час Божественної літургії митрополит Євлогій вручив настоятелю протоієрею Сергію Шульзі високу церковну нагороду – орден святого рівноапостольного князя Володимира Великого III ступеня, якої він був удостоєний Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Проповідь Архіпастиря після читання Святого Євангелія була присвячена значенню храму як місця особливої присутності Божої в житті кожного християнина.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні, виголошені уставні многоліття.

Наприкінці богослужіння благодійникам, а також тим, хто особливо потрудився у будівництві і оздобленні нового храму, вручені відзнаки митрополита Сумського і Охтирського та Архієрейські грамоти.

Настоятель протоієрей Сергій Шульга тепло привітав митрополита Євлогія з днем архієрейської хіротонії, побажав Владиці всесильної помочі Божої в архіпастирському служінні, наснаги, здоров’я, а також подякував за освячення храму. Владику вітали також священнослужителі Сумської єпархії, викладачі і студенти Сумської духовної семінарії та народ Божий.

24 листопада, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, віцеректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін звершив чин освячення храму на честь Архістратига Божого Михаїла в селі Зубівка Миргородського району Полтавської області, передає прес-служба Полтавської єпархії.

Після читання Святого Євангелія владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була вознесена сугуба молитва за мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід навколо храму.

За труди на благо Української Православної Церкви орденом Святителя Миколая Чудотворця був нагороджений Татарчук Анатолій Петрович.

Архієрейськими грамотами були нагороджені пройняти Іван Максимович, Дінець Тетяна Миколаївна, Вільхова Оксана Григорівна, Очкас Тетяна Федорівна, Мельниченко Олександр Іванович, Прохватило Ніна Олександрівна, Михайлик Олег Віталійович, Михайлик Світлана Володимирівна.

На завершення Його Преосвященство привітав духовенство, парафіян і паломників, відзначив церковними нагородами благодійників храму і благословив усіх.

24 листопада відбулося освячення каплички на честь Воздвиження Чесного Хреста у селі Чудей Чернівецької області. За запрошенням братів во Христі, разом із вірянами села Чудей молилися віруючі села Михальча на чолі з настоятелем громади ієреєм Сергієм, передає прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

Спроби прихильників «ПЦУ» захопити храми УПЦ навпаки згуртували православних віруючих Буковини. Так, Свято-Успенський храм у с. Михальча став місцем, яке об’єднує всіх православних навколишніх сіл. Божою Милістю, релігійні громади почали дружити і знайомитися одне з одним.

«Українська Православна Церква на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм об’єднує всіх людей. Між вірянами немає поділу за мовною чи етнічною ознакою  — разом моляться українці, румуни, молдавани, росіяни та інші», — наголошують в Чернівецько-Буковинській єпархії на єднанні в істинній вірі православних віруючих.

 

Просмотров: 698

Залишити відповідь