Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Введенському монастирі Києва (+відео)

1 грудня 2019 року, у Неділю 24-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Введенському чоловічому монастирі Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник Києво-печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Празький і Чеських земель Михаїл, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Боярський Феодосій, намісник обителі архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, архієпископ Арцизський Віктор, єпископ Єдинецький і Брячанський Никодим, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ладижинський Сергій, гості у священному сані та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію Євгенія Муравіцького, студента 4 класу Київської духовної семінарії.

Після Божественної літургії священнослужителі звершили чин славлення перед чудотворною іконою Богородиці “Призри на смирення”.

Після відпусту було виголошено многоліття архієпископу Даміану. Предстоятель привітав Преосвященнішого владику з 60-літтям та насельника обителі архідиякона Платона (Узуна) з тезоіменитством. Блаженніший Архіпастир нагородив архієпископа Даміана Орденом преподоного Іова Почаївського I ступеня. Також вітальне слово виголосив архієпископ Празький і Чеських земель Михаїл та вручив владиці Даміану Орден святого мученика Горазда II ступеня.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3187

Залишити відповідь