Парафія УПЦ на Буковині відмовилася від почергових богослужінь з «ПЦУ»

Після того, як прихильники «ПЦУ» отримали офіційну відмову Чернівецької ОДА незаконно перереєструвати релігійну громаду Свято-Вознесенського храму УПЦ села Рингач Чернівецької області, вони оголосили про чергову провокацію — зірвати недільне богослужіння 1 грудня 2019 року. Це змусило вірян громади УПЦ цього дня, після Божественної літургії, скликати термінові парафіяльні збори і вирішити шляхом голосування «долю» церкви, однак прибічники «ПЦУ» та в.о. старости села проігнорували запрошення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Зокрема, як зазначили у Чернівецько-Буковинській єпархії, житель села Віктор Юришин, який називає себе  «уповноваженим представником ПЦУ», поставив питання про «необхідність проведення новоствореною конфесією ПЦУ своїх “богослужінь” у православному храмі Української Православної Церкви». Водночас прихильники «ПЦУ» заявили, що 1 грудня не допустять парафіян храму на богослужіння і «проведуть службу», але отримали аргументовану відмову.

Саме тому на парафіяльних зборах 1 грудня, як додають у прес-службі єпархії, на порядку денному було тільки одне питання: «Чи передавати прибічникам ПЦУ храм?».

«Після обговорення було проведене голосування, у результаті якого абсолютно всі парафіяни єдиноголосно проголосували не надавати жодного храму (ані старого, ані нового) іншим конфесіям, зокрема новоствореній «ПЦУ». Оскільки храм не є приміщенням для оренди, а святинею! Два храми будувались і освячувались у Православній вірі, в цій вірі і проводяться богослужіння по сьогодні», — наводять слова парафіян в Чернівецькій єпархії.

Також віряни зауважили, що всі конфесії мають право будувати свої культові споруди, а не відбирати чужі храми, тоді й не буде виникати жодних конфліктів. «Натомоість прибічники ПЦУ весь час чинять не те що не по-християнськи, а взагалі не по-людськи!», — з прикрістю підсумували парафіяни.

Варто підкреслити, що всі храмові будівлі і земля знаходяться у приватній власності членів релігійної громади УПЦ. Тому всі питання, як наголошують в єпархії, вирішуються відповідно до Статуту на парафіяльних зборах.

Нагадаємо, що це не перша провокація прибічників «ПЦУ», востаннє вони намагалися силою захопити храм УПЦ 17 листопада, прийшовши до церкви і зірвавши богослужіння. На такий вчинок вони спромоглися після того, як отримали офіційну відмову від Чернівецької ОДА в самочинній перереєстрації громади УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 898

Залишити відповідь