Відбулося останнє у 2019 році засідання Священного Синоду УПЦ (фото, відео)

6 грудня 2019 року в резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося останнє у 2019 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Під час роботи засідання Священного Синоду УПЦ розглядалися поточні питання з життя Церкви, були заслухані звіти Синодальних установ Української Православної Церкви, а також прийнята Заява щодо останніх подій у сфері міжправославних відносин, яка буде виголошена у неділю 8 грудня поточного року у всіх храмах нашої Церкви.

Докладніше про рішення Синоду читайте за посиланням.

Перед роботою Священного Синоду архієреї помолились за Божественною літургією у домовому храмі резиденції Предстоятеля. Перед початком засідання ієрархи звершили літію за архієпископом Пантелеімоном (Романовським) (+24.08.19) та померлими у жахливій трагедії в Одесі.

Нагадаємо, попереднє засідання відбулося 28 липня 2019 року

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8101

Залишити відповідь