Священний Синод закликав паству посилити молитви за канонічну Церкву та єдність Православ’я

Священний Синод УПЦ у своїй заяві від 6 грудня 2019 року звернувся до архіпастирів, пастирів, чернецтва і мирян Української Православної Церкви із закликом берегти чистоту канонічного устрою Церкви та посилити молитви за єдність світового Православ’я. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Дорогі владики, отці, брати й сестри! Не без промислу Божого так сталося, що саме по Україні й по нашій Церкві в межах світового Православ’я сьогодні пролягає межа між Церквою і розколом. У цій ситуації ми маємо зберегти чистоту канонічного устрою та вчення Церкви», — зокрема підкреслено в заяві Священного Синоду.

Ієрархи закликали не боятися так званої «самоізоляції», якою православних українців лякають навколишні сили у зв’язку з останніми діями Константинопольського патріархату.

«Нас лякають самоізоляцією. Але коли ми живемо в істинній вірі, то самоізоляції не може бути, як говорив про це світлої пам’яті Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир: “З Христом не буває самоізоляції”», — йдеться у Заяві.

Разом із тим, члени Синоду УПЦ відзначили, що Українська Православна Церква, переживаючи різноманітні випробування, відстоює єдність всього світового Православ’я.

«Не бійтеся! Ви перебуваєте в істинній Церкві! Любіть Церкву, бережіть Церкву і себе в Ній, тому що через Неї Господь нас спасає. А все інше залишіть на волю Божу. Пам’ятайте, що не люди керують Церквою, а Сам Господь», — наголосили представники Священного Синоду УПЦ та закликали духовенство та вірян молитися, «щоб Господь Духом Своїм Святим виправив усі помилки людські, очистив нас від усякої скверни і спас душі наші!».

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 711

Залишити відповідь