На Одещині освячено храм УПЦ, на Київщині — каплицю, на Буковині — відремонтовану церкву (+фото, відео)

На Одещині в смт. Цебріково митрополит Балтський і Ананьївський Олексій звершив освячення нижнього храму на честь святителя Миколая Мирлікійського, на Буковині в с. Стерча митрополит Чернівецький и Буковинський Мелетій звершив освячення після ремонту храму на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла, на Київщині в с. Нова Оржиця єпископ Згурівський Амвросій освятив каплицю на честь св. благовірного князя Олександра Невського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

6 грудня 2019 року в с.Нова Оржиця Згурівського району Київської області відбулося освячення новозбудованої каплиці на честь св. благовірного князя Олександра Невського, передає прес-служба Бориспільської єпархії.

З благословення митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, був відслужений святковий молебень з освяченням каплиці. Освячення каплиці очолив вікарій Бориспільської єпархії єпископ Згурівський Амвросій.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископом Згурівським Амвросієм були нагороджені меценати похвальними грамотами.

На завершення богослужіння владика Амвросій звернувся із привітанням та вдячністю до всіх, хто був причетний до цієї доброї справи. Також привітав усіх парафіян та духовенство зі святом, побажав усім і надалі в доброму здоров’ї трудитися на благо Православної Церкви.

Після єпископ Амвросій провів збори духовенства Згурівського благочиння.

7 грудня, на свято великомучениці Катерини, митрополит Чернівецький и Буковинський Мелетій очолив богослужіння у парафії на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла села Стерча Глибоцького благочиння Чернівецької області та освятив храм після ремонту, передає прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

Після освячення митрополит Мелетій звернувся до вірян зі словом проповіді.

«Світ у душі, такий потрібний нам всім, Господь посилає його людині в храмі. Якщо ми приходимо до святого храму, присвячуємо в ньому Богові годину-півтори свого часу, тоді Господь благословляє нас, дає благодать, яка зігріває серце, наповнює душу, спрямовує наші думки та бажання на Євангельські заповіді. Коли ми виходимо з храму і зустрічаємо тих, хто хотіли з нами сваритися, то слова образ, що лунають, вже не мають сили… », — сказав владика.

Стерча. Зустріч митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія на парафії на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла

Настоятель ієрей Віталій та віряни зустрічають свого правлячого Архієрея у себе на парафії.Сьогодні, 7 грудня, на свято великомучениці Єкатерини, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій очолив богослужіння у парафії на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла села Стерча Глибоцького благочиння та освятив храм після ремонту.

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Samstag, 7. Dezember 2019

Справжній мир душі людина знаходить тільки в Церкві

(9 хв) "Мир в душі, такий потрібний нам всім, Господь послає його людині в храмі. Якщо ми приходимо до святого храму, присвячуємо в ньому Богові півгодини, годину, півтора години свого часу, тоді Господь благословляє нас, дає благодать, яка зігріває серце, наповнює душу, спрямовує наші думки і бажання на Євангельські заповіді. Коли ми виходимо з храму і зустрічаємо тих, що хотіли з нами сваритися, якщо слова образ лунають, то вони вже не мають сили…" – митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, проповідь у свято св.вмч. Єкатерини та освячення храму після ремонту в селі Стерче. 7 грудня.

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Samstag, 7. Dezember 2019

8 грудня митрополит Балтський і Ананьївський Олексій звершив освячення нижнього храму на честь святителя Миколая Мирлікійського в смт. Цебріково Великомихайлівського району Одеської області, передає прес-служба Балтської єпархії.

Після освячення храму митрополит Олексій здійснив у храмі Божественну літургію.

На Малому Вході настоятель храму в смт.Цебріково протоієрей Максим Олександров був нагороджений правом носіння хреста з прикрасами.

Просмотров: 686

Залишити відповідь