У Вознесенській, Білоцерківській та Ровеньківській єпархіях освятили нові храми

У Вознесенській єпархії освячено храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці, у Білоцерківській — на честь Ікони Божої Матері «Несподівана Радість», у Ровеньківській — на честь ікони Богородиці «Скоропослушниця». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

12 грудня 2019 року архієпископ Вознесенський і Первомайський Алексій очолив чин освячення храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці і Божественну літургію в селі Лідіївка Доманівського району Миколаївської області.

Під час освячення був здійснений Хресний хід з мощами навколо храму. Була виголошена заупокійна єктенія про пріснопам’ятного ктитора Мазура Сергія Михайловича. Після заамвонної молитви був здійснений подячний молебень.

Наприкінці богослужіння владика звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, в якій привітав усіх зі святом освячення храму, подякував ктиторам, будівельникам і благоукрасителям церкви, пояснивши значимість цієї події для всіх віруючих.

З благословення Предстоятеля Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія за старанні труди на благо Святої Церкви владика нагородив орденом Нестора Літописця протоієрея Миколая Карпенка; орденом Святителя і Чудотворця Миколая: Малютіна Едуарда Вікторовича, Кичук Івана Антоновича, Кичук Андрія Івановича, Кичук Анатолія Івановича. Удостоїв архіпастирських грамот: Кузнєцова Павла Віталійовича, Ісіро В’ячеслава Миколайовича, Ковач Олександра Васильовича, Ковач Галину Михайлівну, Мазур Наталю Артемівну.

13 грудня, у день пам’яті апостола Андрія Первозванного, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Свято-Успенську парафію у м. Сквирі, настоятелем якої є благочинний Сквирського округу протоієрей Андрій Хомишак.

Владика у співслужінні благочинних духовенства: Сквирського, Тетіївського, Рокитнянського та Володарського благочинь звершив чин освячення нижнього храму на честь Ікони Божої Матері «Несподівана Радість» та відслужив Божественну літургію.

За богослужінням архіпастир вручив клірику парафії ієрею Назарію Хомишаку чергову священницьку відзнаку − наперсний хрест. Наприкінці служби Божої митрополит Августин привітав усіх Андріїв з Днем тезоімеництва та вручив настоятелю церкви єпархіальну відзнаку “Рудосільська ікона Пресвятої Богородиці” I-го ступеня. Владика також подякував благодійникам та активним парафіянам за справу спорудження храму Божого.

13 грудня митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон з архіпастирським візитом відвідав парафію на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» смт. Дубівський Луганської області.

Митрополит Пантелеімон очолив освячення престолу, а після цього — Божественну літургію. Разом з архіпастирем на богослужінні молилися: секретар єпархії протоієрей Григорій Устименко, благочинний Антрацитівського церковного округу протоієрей Георгій Акименко, настоятель храму протоієрей Андрій Хорунжа, духовенство благочиння та віруючі села.

На завершення урочистостей духовенство звершило славлення з читанням молитви святому апостолу Андрію, після чого владика Пантелеімон привітав духовенство та богомольців з освяченням престолу, відзначив значущість цієї події для духовного життя селища. За словом архіпастиря, цей день по праву тепер можна вважати днем ​​народження приходу. Настоятелю храму протоієрею Андрію Хорунжа з паствою владика побажав подальшого зміцнення парафіяльного життя. Найбільш активних і діяльних прихожан було відзначено благословенними архієрейськими грамотами.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 770

Залишити відповідь