Верховний суд відмовив Мінкульту у вимозі позбавити УПЦ її офіційної назви

Верховний суд України дозволив Українській Православній Церкві зберегти свою назву. Суд залишив без задоволення касаційну скаргу Міністерства культури щодо перейменування Української Православної Церкви. Про це «Главкому» повідомив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«11 грудня цього року Верховний суд залишив касаційну скаргу Міністерства культури без задоволення», — зазначив зокрема митрополит Антоній.

За даними судового реєстру, 11 грудня Верховний суд розглянув касаційну «про визнання протиправним та скасування наказу Мінкульту… «Про затвердження релігієзнавчої експертизи щодо встановлення переліку релігійних організацій (об’єднань), які підпадають під дію норм частини сьомої розділу 2 статті 12 Закону України Про свободу совісті та релігійні організації».

Колегія суддів погоджується з висновками судів попередніх інстанцій, які встановили, що реєстраційним органам заборонені будь-які дії внесення відомостей в ЄДР про Київську митрополію УПЦ та її структурні релігійні організації до вирішення цього спору по суті. «Оскільки невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи взагалі унеможливити виконання рішення суду, у разі задоволення позовних вимог, та ускладнити ефективний захист і поновлення прав та інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду», – сказано у постанові Верховного суду.

(для перегляду натисніть на зображення) 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4267

Залишити відповідь