Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав дітей у Національному інституті раку з Різдвяними святами

18 грудня 2019 року, напередодні дня пам’яті свт. Миколая Чудотворця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав дітей, які проходять лікування в Національному інституті раку і привітав їх з днем свт. Миколая, святом Різдва Христового та Новим роком. Архіпастир благословив маленьких пацієнтів та роздав святкові подарунки від Благодійного Фонду Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам!». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство супроводжували єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії, секретар Київської Митрополії по місті Києву протоієрей Віктор Іващук та настоятель лікарняного храму на честь святих безсрібреників Косьми і Даміана протоієрей Євгеній Мілєшкін.

Звертаючись до усіх присутніх, Блаженніший владика сказав: «Я вітаю всіх — і дітей, і всіх громадян України з днем ​​святого Миколая. Святитель Миколай був чудовий святий угодник, під час свого земного життя гідно служив Богу і людям. Він любив Бога і в Бозі любив всіх людей. Він допомагав нужденним, допомагав скривдженим, допомагав тим, хто хворий, хто мав якісь труднощі в земному житті. Продовжуючи його традиції, Церква також намагається в цей день творити добро. Святий Миколай і сьогодні всім допомагає. Це не всі бачать. А ми знаємо, що святий Миколай сьогодні з нами і молиться про нас, і допомагає кожному в його потребах».

«Ми сьогодні знаходимося в дитячому онкологічному відділенні. Я бажаю, щоб Господь молитвами святителя Миколая зцілив цих дітей! Щоб вони вийшли здоровими, щоб вони були добрими, повноцінними громадянами нашої держави! І щоб вони жили так, щоб в їхньому житті славилось ім’я Боже — так, як жив святий Миколай», — побажав він.

Блаженніший Митрополит Онуфрій також привітав медперсонал лікарні та подарував лікарям, які борються за життя дітей, ікони свт. Миколая.

Завідувач науково-дослідного відділення дитячої онкології Національного інституту раку Григорій Климнюк повідомив про те, що на даний момент 50 дітей перебувають в медустанові, і їм надають духовну підтримку священники Української Православної Церкви.

«Митрополит Онуфрій приїжджає до нас в день святого Миколая. Батьки та діти відчувають підйом, звичайно. Щодо допомоги — отець Євгеній (настоятель лікарняного храму, – Ред.). Щодня духовно підтримує сім’ї, медперсонал, які потребують допомоги. Їм потрібна духовна підтримка.

Діти перебувають тривалий час на стаціонарі. Час лікування триває понад рік. Тому будь-яка підтримка і демонстрація того факту, що вони не виключені з суспільного життя, є такою ж частиною, як і всі громадяни країни, для них важливі», — передає слова Григорія Климнюка Центр інформації УПЦ.

Настоятель храму на честь святих безсрібреників Косьми і Даміана протоієрей Євгеній Мілєшкін зазначив, що пацієнти дитячого відділення постійно беруть участь в таїнствах Церкви.

«Наш храм знаходиться на території інституту. Ми вже понад 15 років служимо тут. Служимо хворим — і дітям, і дорослим. Це наш обов’язок, наша потреба, наше бажання. Ми намагаємося все, що можна зробити, щоб хоч трішечки легше стало тим пацієнтам, які перебувають у цій лікарні. У храм приходять і діти, і батьки… Ми щотижня причащаємо діток. Старші сповідаються, ми розмовляємо з ними, проводимо недільні школи, граємо, робимо вироби, допомагаємо, якщо це необхідно, донорам, якимись фінансами. Намагаємося повністю підключитися до життя лікарні, щоб якось полегшити долю пацієнтів», — поділився священник.

Нагадаємо, в УПЦ проходять Різдвяні акції (+реквізити)

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Використано фото facebook.com/V.D.Kotsaba

Просмотров: 1437

Залишити відповідь