Блаженніший Митрополит Онуфрій увійшов у 20-ку найвпливовіших людей України

Предстоятель Української Православної Церкви, згідно з рейтингом «ТОП-100» найвпливовіших людей України, — перший серед релігійних лідерів.

Напередодні нового 2020 року видання «Vesti.ua» опублікувало рейтинг «ТОП-100» найвпливовіших людей та явищ в Україні, які, за результатами опитування, визначили життя держави у 2019 році. Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зайняв 17 місце — найвище серед релігійних лідерів країни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Vesti.ua».

«17-а позиція Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія демонструє справжню вагу і вплив на розуми і серця православних віруючих», — наголосили автори рейтингу найвпливовіших громадян України.

Також «Vesti.ua» відзначили, що в епоху турбулентності і смути ні з чиєю думкою не рахуються так сильно, як з позицією Церкви, та визнали Блаженнішого Митрополита Онуфрія — «найбільш визначним керманичем для своєї пастви».

«Він розумний (веде боротьбу, не виставляючи себе на перший план, що вберегло його від прямих атак), стриманий (його висловлювання завжди зважені, що не дозволяє навіть самим затятим супротивникам дорікнути йому в чомусь), міцний духом (УПЦ не переживала настільки нападок з моменту свого створення) і до того ж скромний до аскетизму. Це дозволило не тільки зберегти єдність Церкви, але й створити чіткі юридичні та фактичні позиції щодо захисту віруючих», — пояснили укладачі рейтингу «ТОП-100» найвпливовіших людей України.

У виданні наголошують, що Предстоятель УПЦ зайняв провідну позицію в рейтингові попри тиск на Українську Православну Церкву та просування на державному рівні питання визнання так званої «ПЦУ». Разом із тим, очільник новоствореної церковної структури Епіфаній зайняв лишень 44-ту позицію, а на два пункти позаду нього виявився очільник «УПЦ КП» Філарет.

Варто зазначити, що до рейтингу «ТОП-100» найвпливовіших людей і явищ України увійшли олігархи, політики, представники релігійних організацій, спортсмени, діячі освіти, мистецтва і культури та Томос як явище. Останній, пишуть Vesti, «здійснив очікувано сильний вплив як на життя країни в розрізі президентської кампанії, так і на спокій суспільства. ПЦУ продовжує претендувати на храми і лаври УПЦ, а православний світ розколотий надвоє».

Зазначається, що пік впливу цього документу на події в країні припав на січень-квітень 2019 року і спав, коли стало зрозумілим, що «президентом Петро Порошенко не залишиться».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3848

Залишити відповідь