Церква Чеських земель і Словаччини підтримала пропозицію Єрусалимського Патріарха провести зустріч Предстоятелів Помісних Церков

17 грудня 2019 року в Празі відбулося засідання Священного Синоду Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, на якій синодали підтримали пропозицію Єрусалимського Патріарха Феофіла III провести зустріч Предстоятелів Помісних Православних Церков у  Йорданії в лютому 2020 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт ПЦЧЗіС.

Священний Синод ПЦЧЗіС прийняв постанову, присвячену питанню визнання автокефалії «ПЦУ», в якій підтримав скликання Предстоятелів Помісних Церков в Йорданії. Зазначається, що Синод вітає початок офіційного діалогу з вирішення церковної кризи в Україні.

У постанові Священний Синод також торкнувся питання співслужіння єпископа Шумперского Ісаї (Сланінка) з представниками «ПЦУ» 21 листопада 2019 року в Києві.

«Синод наполягає на своїй резолюції, прийнятій в лютому 2019 року за стриману позицію Православної Церкви Чеських Земель і Словаччині стосовно “Православної Церкви України” в очікуванні загальноправославного консенсусу, і закликає своїх членів повною мірою поважати цю резолюцію у своїй закордонній діяльності».

Також Синод заборонив представникам інших Православних Церков створювати на території ПЦЧЗіС свої ставропігійні структури, що, в першу чергу, спрямовано проти «Священного Патріаршого ставропігійного монастиря Успіння Пресвятої Богородиці», який заснували представники Константинопольського патріархату за підтримки єпископа Ісаї.

Нагадаємо, раніше Блаженніший Ростислав Архієпископ Пряшівський Митрополит Чеських земель і Словаччини попередив єпископа Шумперского про канонічні наслідки за служіння з «ПЦУ».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому

Просмотров: 708

Залишити відповідь