Допомогти нужденним: в УПЦ проходять Різдвяні акції (+реквізити, оновлено)

У дні Різдвяного посту особливо актуальним є заклик Христа Спасителя про допомогу нужденним.

В Українській Православній Церкві готують різдвяні подарунки для дітей-інвалідів, багатодітних сімей, самотніх людей похилого віку, бездомних та малозабезпечених, пацієнтів лікарень. У різних єпархіях влаштовують свята та благодійні акції, щоб без уваги не лишилася жодна людина. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ запрошує долучитися до благодійних ініціатив Церкви.

«Готуючись весело зустріти різдвяні свята, дбаючи заздалегідь про подарунки для рідних, згадаймо й про тих, хто щиро зрадіє простому подарунку – теплим рукавицям. Нехай в цей морозний зимовий час нас зігріває не тільки чашка теплого чаю і родинний затишок, а й думка про ближнього, якому ці речі були життєво необхідні», — закликають усіх небайдужих у Місії “Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань”, якя оголосила збір теплих речей для нужденних людей.

«Раз добром зігріте серце вік не прохолоне!», — цитують слова Тараса Шевченка волонтери.

«Цього року зима, слава Богу, нас балує теплими днями, — зазначив голова Місії протоієрей Владислав Діханов. — Але що буде з погодою далі — невідомо, тож ми продовжуємо збір. А теплі речі постійно передаємо через територіальні соціальні та обласні центри тим, хто їх потребує».

У першу чергу потрібен теплий одяг для чоловіків: теплі куртки, пальто, штани, шапки, рукавиці та шкарпетки, шарфи, теплі светри та кофти тощо.

Збір проводиться за адресою: вул. Лаврська 15, з понеділка по середу, з 10 до 17 години. Телефон для довідок: (050) 342-2739.

Оскільки такі речі як шапки, рукавички та шкарпетки важко знайти в хорошому гігієнічному стані, то на їх закупку оголошується окремий грошовий збір. Мінімальні ціни на такі речі: 50 грн на флісову шапку, 30 грн – рукавиці, 40 грн – шкарпетки.

Реквізити

Отримувач: МIСIЯ СИНОДАЛЬНИЙ ВIДДIЛ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ З СОЦIАЛЬНО-ГУМАНIТАРНИХ ПИТАНЬ

  Р/р: 26000052664282

МФО: 320649

ОКПО: 40721804

  Банк: ПАТ КБ ПриватБанк

Призначення платежу: АКЦІЯ: ЗБІР ТЕПЛИХ РЕЧЕЙ

Читайте також: В Українській Православній Церкві розпочинається Всеукраїнська акція «Різдво для всіх»

Об’єднання інвалідів, що діє на території Бориспільської єпархії, звертається з проханням про допомогу в проведенні благодійної акції до Зимових свят. Організатори вже традиційно з допомогою вірян УПЦ та всіх небайдужих людей влаштовують свято для своїх підопічних, яких на обліку в організації понад півтори тисячі.

У першу чергу організатори акції висловлюють велику вдячність за допомогу до дня людей з інвалідністю.

Цього разу Об’єднання інвалідів просить підтримати благодійну акцію для дітей інвалідів дитинства. Ці діти особливі, хтось знаходиться на лікуванні, хтось в санаторії, тому перші подарунки дітки отримають в День Святого Миколая, потім на Новий Рік, Різдво, Водохрещення, акція буде продовжуватись, доки всі діти не отримають свої гостинці (в минулому році це було 28 січня).

“У нас на обліку 116 дітей, які мають статус інвалідів дитинства і 42 дитини в яких батьки люди з обмеженими можливостями. Будемо вдячні, за будь-яку допомогу: солодощі, гроші, памперси, пелюшки, мийні та гігієнічні засоби, постільна білизна, канцелярське приладдя. Наперед щира вдячність і Божого благословіння, всім хто надасть нам підтримку”, — говорить керівник організації Наталія Георгіївна.

Адреса Об’єднання інвалідів:

Хоменко Наталія Георгіївна

вул. Польова, 16, с Горбачівка (відділення зв’язку с.Вознесенське)

Згурівський район, Київська обл., 07652

Карта ПриватБанку 4149 4996 4252 9216 отримувач Хоменко Наталія Георгіївна

Телефон: 099 233 11 22

Благодійний фонд «Фавор» звертався до всіх небайдужих з проханням зробити подарунок важкохворим дітям із ОХМАТДИТу на свято святителя Миколая Чудотворця. Вчора Фонд повідомив, що потрібна сума зібрана та подякував усім за допомогу.

19-20 грудня Фонд організовує поїздку для дітей на інтерактивну виставку Ukraine WOW, яку проводить Укрзалізниця на Південному залізничному вокзалі м. Києва. На виставці підопічні Фонду вирушать у віртуальну подорож Україною: побачать українські «чудеса світу», дізнаються безліч цікавих фактів про історію та культуру своєї рідної країни.

Як повідомляє Фонд на своїй сторінці Facebook, діти перебувають у лікарні на постійному гемодіалізі, деякі з них – по кілька років, часто живуть без батьків, тому особливо потребують свята.

Керівництво Укрзалізниці дозволило пустити дітей, медиків і волонтерів, які супроводжують їх, безкоштовно. Фонд збирає решту суми для транспортування підопічних: поїздки 19 і 20 грудня по 30 осіб обійдуться в 1800 грн.

«Ми дуже сподіваємося на вашу допомогу і підтримку! Це чудовий шанс допомогти Святителю Миколаю зробити якомога більше чудес!»  – звертається Фонд до небайдужих.

Номер банківської картки директора Фонду: 

5168 7456 0123 3304 – Сорокін Олександр Євгенович.

З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, відділи у справах сім’ї та соціального служіння Херсонської єпархії проводять акцію до дня святого Миколая в православних храмах міста «Подаруй дарунок сироті — поділися теплотою серця!».

«Кожен може зробити світ трішечки кращим і добрішим, поділитися своїм теплом з дітками, які живуть у притулках та інтернатах міста і області, а іноді і поруч із нами: у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, — зазначили в єпархії. — У наших із вами силах приготувати для них подарунки, щоб зробити це світле свято радісним і щасливим. Запрошуємо всіх небайдужих херсонців приєднатися до акції! Доречно будь-яку участь у підготовці подарунків: повне або часткове їх придбання, а також фінансова допомога, якщо не маєте вільний час для придбання подарунків».

Дітям до 7 років можна подарувати: yабір для творчості (фарби, олівці кольорові, фломастери, пластилін, альбом для малювання, розмальовки тощо) – пазли, шкарпетки, дівчаткам аксесуари для волосся, засоби гігієни, іграшки, солодощі, іконку св. Миколая, дитячий молитвослов.

Дітям від 7 до 15 років: набір для творчості, канцтовари, книги, шкарпетки, засоби гігієни, настільні ігри, солодощі, іконки св. Миколая, молитвослов.

Подарунок може бути підготовлений для хлопчика або дівчинки і гарно упакований. До 18 грудня всіх помічників святого Миколая чекають у православних храмах Херсона.

Тел. 095 277 22 66 — координатор Інна, тел. 067 553 09 74 — координатор Лариса.

Реквізити для пожертвувань.

ВАЖЛИВО: перераховуючи кошти у відділенні банку, в графі «Призначення платежу» вказати інформацію: «ПОДАРУНОК СИРОТІ».

19 грудня, в день пам’яті свт. Миколая Чудотворця, в духовно-просвітницькому центрі «Фома» відбувся благодійний концерт відомих харківських музикантів Ігоря Чернявського і Станіслава Калініна, присвячений Дню святителя Миколая.

Слухачами стали інваліди та діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Після закінчення концерту діти і дорослі отримали невеликі солодкі подарунки.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, молодь Іршавщини Мукачівської єпархії створила в місті цілий офіс “помічників” святого Миколая. Щоденно молоді люди та волонтери проводять чимало часу аби підготувати, а згодом роздати адресні подарунки нужденним.

13 грудня “помічники” святого Миколая вже передали перші подарунки для діток учасників бойових дій на сході нашої держави, які проживають в Іршаві.

А 19 грудня офіс “помічників” святого Миколая запрошує усіх діток Іршавщини поспілкуватися із чудотворцем та розповісти про свої найзаповітніші мрії. Приходьте за адресою: м. Іршава, вул. Гагаріна, 37.

З благословення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, напередодні дня святителя Миколая, 15 грудня, в Донецькій єпархії пройшов благодійний ярмарок «Звичайне диво» в храмі на честь святих благовірних князів Петра і Февронії Муромських м. Донецька.

Парафіяни багатьох храмів точно знають, де знайдуть кращий вибір подарунків до свят, активно підтримають ярмарок і своєю участю допомагають хворим дітям, які перебувають на лікуванні в онкогематологічному відділенні ІНВХ ім.В.К.Гусака.

Особливою популярністю ярмарок користується завдяки вибору незвичайних і унікальних подарунків: дизайнерських сувенірів, авторських ляльок, витончених коробочок, фантазійних ялинкових куль, вигадливих іграшок, декорованих шоколадок, розлитого в повітрі аромату різдвяних пряників і свіжої випічки.

Щоб створити таке свято, більше двох місяців проходили на Архієрейському подвір’ї майстер-класи, на яких працювали актив молодіжно-добровольчого клубу, батьки і діти проекту «Особлива дитина» та студії розвитку дошкільників «Світлячок» Сімейного центру «Отрада», небайдужі парафіяни і активні волонтери Свято-Миколаївської громади.

На гроші, виручені від продажу ярмаркових подарунків, будуть придбані необхідні препарати для лікування онкохворих дітей.

«Ми можемо доставити радість дитині, викликати її усмішку, помолитися про її одужання, на час допомогти забути про страждання, викликаних тяжкою хворобою. Хіба все це не варто нашої посильної допомоги?», — про це говорив настоятель храму протоієрей Вадим Уткін, подякувавши організаторів ярмарку.

19 грудня, на 7:30, усіх запрошують на престольне свято і благодійний ярмарок в Архієрейське подвір’я, на честь святителя Миколая Мир Лікійських чудотворця!

Напередодні свята свт. Миколая Чудотворця, 16 грудня, за усталеною багаторічною традицією, священнослужителі Херсонської єпархії, на чолі з митрополитом Херсонським і Таврійським Іоанном, відвідали дитячі установи.

У дитсадку № 60 гості були присутні на святковому ранку, після якого всі отримали з рук владики святкові подарунки. Херсонському Обласному Будинку дитини владика подарував предмети особистої гігієни, дитяче харчування, а також солодкі подарунки.

Привітавши діток з прийдешніми святами, митрополит Іоанн також звернувся з теплими словами подяки до всіх вихователям і педагогів, побажавши їм допомоги Божої, і дав їм архіпастирське благословення на їхні праці з виховання підростаючого покоління.

Напередодні дня святого Миколая, 17 грудня, керівник Відділу благодійності та соціального служіння Кіровоградської єпархії протоієрей Андрій Бобрик звершив пастирський візит у відділення недоношених і хворих новонароджених дітей обласної дитячої лікарні м. Кропивницький та передав одяг і засоби гігієни немовлятові, яке мати залишила сиротою в лікарні.

Цю дитинку назвали ім’ям Олександр, на честь чоловіка, котрий знайшов 10 грудня немовля на підвіконні у лікарні.

Також священником було звершено Таїнство хрещення і миропомазання над новонародженим Олександром.

«Тепер потрібно молитися за здоров’я і влаштування життя новохрещеного немовля Олександра», — зазначають в єпархії та висловлюють вдячність тим людям, котрі матеріально допомагають медперсоналу піклуватися про дитину.

З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, 19 грудня, о 16:00, біля храму равноапостольної великої княгині Ольги Запорізької єпархії відбудеться свято — Відкриття архієрейської ялинки.

Цього свята на дітлахів чекає цікава концертно-розважальна програма, веселі забави та, звичайно ж, солодкі подарунки!

Запрошуємо всіх дітей та їх батьків, бабусь і дідусів розділити веселе свято.

Вхід вільний. Адреса: Храм на честь рівноапостольної княгині Ольги, м. Запоріжжя (проспект Соборний, 161-Б).

«Від хати до хати біленьким сніжком ішов Миколай із повним мішком», – саме з такими словами усім відомої пісні вихованці Волинської духовної семінарії продовжують звершувати свою місіонерську діяльність різноманітними закладами Луцька, даруючи можливість відчути справжній дух вшановування пам’яті святителя Миколая Чудотворця.

А напередодні дня святого Миколая, 16 грудня, студенти ВДС разом із Православним Місіонерським Клубом “Іоанівська сім’я” відвідали дитяче відділення Волинської психіатричної лікарні, щоб і цим діткам подарувати тепло і доброту, які носив у своєму люблячому серці святитель Миколай.

Юнаки та дівчата налаштовували глядачів на хвилю позитиву і яскравих емоцій завдяки креативним виступам, різноманітним вправам та іграм. Очолював дійство голова Місіонерського відділу Волинської єпархії та духівник молодіжної організації протоієрей Роман Якубович, який розповів про доброту та щедрість святого Миколая і закликав усіх дітей бути чемними та слухняними, поважати старших.

Усім дітям був вручений смачненький подарунок від посланців святого Миколая.

19 грудня, у день пам’яті святителя і чудотворця Миколая, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин разом із настоятелем парафії Різдва Христового у м. Біла Церква, головою соціального відділу Білоцерківської єпархії протоієреєм Михаїлом Попом відвідав Білоцерківський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “ШАНС”, де привітав діток із святом Миколая.

У день свята, 19 грудня, священник Максим Бойчура разом з парафіянами Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці м. Кропивницький Кіровоградської єпархії відвідали дітей будинку сімейного типу «Наш дім». Під час зустрічі говорили про особистість святого Миколая Чудотворця: про те, що він не лише «казковий персонаж», який дарує подарунки і зцілює людей, але в першу чергу християнин і архієрей, який здобув ці чудотворні властивості саме завдяки вірі в Христа і дієвому життю за заповідями Божими. Віряни закликали дітей до регулярного читання Біблії, до християнського стилю життя та до виконання волі Божої, щоб і самим здобути Благодатні Дари святого Духа.

Наприкінці зустрічі дітям подарували кольоровий принтер для їх всебічного розвитку, а також солодкі подарунки.

У день пам’яті святителя Миколая, Мир Лікійських, чудотворця, учні недільної школи «Корабель Святого Миколая» при Миколаївському архієрейському соборі спільно з молодшим хором недільної школи «Росток» при Богоявленському кафедральному соборі  Горлівської єпархії виступили з вітальною програмою в Центрі соціальної реабілітації для дітей-інвалідів м. Горлівки.

Вихованці недільних шкіл вітали всіх присутніх дітей та їх батьків, розповідали вірші та співали пісні. Всі із задоволенням брали участь у вікторині «Правда / брехня», розгадували загадки про Миколу Чудотворця, брали участь в музичних вікторинах і відеоконкурс.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся настоятель Іверського храму селища Микитівка архімандрит Паїсій (Шинкарьов). Всі присутні отримали масу позитивних емоцій і повірили в диво, яке неодмінно трапляється з кожним, хто шанує святителя Миколая Чудотворця.

Напередодні свята настоятель Свято-Володимирського храму міста Докучаєвська Донецької єпархії протоієрей Микита Панасюк разом із вихованцями недільної школи та представниками громадськості привітали дітей, які перебувають на лікуванні в онкогематологічному відділенні ІНВХ ім.В.К. Гусака. Після вітальної програми були вручені солодкі подарунки для дітей, а також предмети першої необхідності.

А 17 і 18 грудня настоятель храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова селища Ремовка Донецької єпархії протоієрей Валерій Щигельський і клірик храму протоієрей Святослав Щигельський окропили дітлахів селища свяченою водою і роздали солодкі подарунки від святого Миколая.

Подарунки від священників зокрема отримали малюки в дитячих садках та психо-неврологічному інтернТакож були передані подарунки в психіатричний інтернат м.Торез, в психіатричну лікарню м. Жданівка, в будинок престарілих п.Благодатне, в жіночу колонію м. Сніжне.

19 грудня священники відслужили молебень святителю Миколаю в Сніжнянському реабілітаційному центрі.

19 грудня, в День святого Миколая, у Свято-Миколаївському храмі м. Запоріжжя після святкового богослужіння відбувся благодійний обід для незаможних Запорізької єпархії.

З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, в день свята клірик Запорізької єпархії настоятель храму на честь священномученика Петра, митрополита Крутицького, протоієрей Іоанн Додоенко відвідав Центр соціалізації та реабілітації дітей з особливими потребами «Прометей».

Цей центр, розташований в Хортицькому районі Запоріжжя, знаходиться під опікою єпархії вже кілька років.

Від імені правлячого архієрея Запорізької єпархії УПЦ о. Іоанн передав дітям, а також їх вихователям і педагогам архіпастирське благословення і вітання зі святом.

Потім священник відслужив молебень, окропив всіх присутніх святою водою та передав вихованцям центру солодкі подарунки і пам’ятний календар.

Настоятель Покровського архієрейського собору Запорізької єпархії протоієрей Олег Семенчук відвідав зі святковим привітанням учнів п’ятих і шостих класів Запорізької загальноосвітньої санаторної школи-інтернат №7.

Священник розповів дітям про житіє святителя Миколая, його чудеса, які свідчать про любов до ближніх, та вручив усім солодкі подарунки від імені громади собору.

19 грудня, в день молитовної пам’яті святителя Миколая, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор привітав вихованців та вихователів родинного будинку сімейного типу «Нова сім’я» зі святом.

Дружні відносини між цим закладом та Мукачівської єпархією зав’язалися вже давно. Ось і цього разу в гості до дітей завітали з подарунками владика Феодор та духовенство єпархії, а також очільники Єпархіальних відділів.

Вихованці будинку порадували всіх присутніх чудовими виступами та своїми талантами.

Архіпастир, вітаючи всіх зі святом, побажав Божого благословіння та заступництва святителя Миколая. Наприкінці свята архієрей подарував діточкам подарунки та смаколики.

Вихованці та парафіяни Троїцького храму села Руське, що на Мукачівщині, разом зі своїм наставником протоієреєм Тарасієм Шелельо, з благословення митрополита Мукачівського та Ужгородського Феодора, привітали зі святом підопічних Червоного Хреста.

Діти співали, колядували в кожній палаті, декламували віршики, а старенькі їм допомагали. Усім вручили солодкі подарунки від святителя Миколая.

У день святкування пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця,  митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел відвідав дитячий будинок-інтернат у м.Кілія Одеської єпархії і привітав його маленьких вихованців зі святом святителя Миколая.

Маленькі мешканці будинку-інтернату, позбавлені материнської опіки і тепла сімейного вогнища, в цей святковий день доторкнулися до промінця любові і щастя, прийнявши з рук Архіпастиря святкові подарунки і привітання.

Владика благословив кожного вихованця і співробітника, а також, на прохання адміністрації, передав в дар будинку-інтернату пральну машинку-автомат.

До дня вшанування пам’яті свт.Миколая Чудотворця архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп з благочинним Олександрійського округу та творчим колективом храму свсв. Первоверховних Апостолів Петра і Павла с.Олександрійське Олександрійської єпархії завітали до Знам’янського дитячого будинку-інтернату.

Вже традиційно, щороку з благословення архієрея створюється справжня святкова атмосфера для дітей. Концертна програма, сповнена веселощів та музики викликали масу позитивних емоцій, вкотре подарувавши всім незабутні враження та відчуття теплоти.  Завершили урочистості купою подарунків та смаколиків.

19 грудня в Сєверодонецькій обласній школі-інтернаті відбулося свято до Дня святого Миколая Чудотворця і 60-річчя школи-інтернату.

На захід завітав митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, який привітав педколектив та вихованців Сєверодонецької обласної школи-інтернату зі святом.

У рамках святкування дня пам’яті свт. Миколая храм прп. Серафима Саровського м. Гола Пристань Херсонської єпархії і Голопристанська гімназія, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, провели спільну акцію «Поділись іграшкою своєї».

З ініціативи настоятеля храму прот. Геннадія Шкіля голопристанські гімназисти приносили по одній іграшці, щоб поділитися ними з дітьми з Старозбур’ївської санаторної школи-інтернату.

У 1963 році на базі колишнього дитячого будинку, на території маєтку поміщика Фальц – Фейна, була заснована школа-інтернат санаторного типу для дітей, які хворіють на туберкульоз.

19 грудня о. Геннадій відвіз солодкі подарунки та зібрані іграшки в школу-інтернат і передав дітям для шкільної ігрової кімнати.

18 і 19 грудня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, громада Миколаївського Морського собору Херсона передала благодійну допомогу для дітей-сиріт та інвалідів.

Напередодні дня пам’яті святого канцелярські товари, іграшки, солодощі та продукти харчування, зібрані парафіянами, були доставлені в Олешківський дитячий будинок-інтернат для дітей зі складними формами інвалідності. Директор інтернату Княгицька Т.Г. з педагогами та вихованцями тепло привітали настоятеля Морського собору ієромонаха Силуана, який передав подарунки, і щиро подякували за турботу.

У день свята благодійну допомогу від парафіян Морського собору отримали в Херсонському обласному Дитячому будинку. Для дітей-сиріт були передані фрукти і засоби гігієни.

19 грудня, в день святителя Миколая Чудотворця, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн відвідав Чаплинський геріартричний пансіонат для проживання самотніх літніх людей.

Владика привітав всіх зі святом, побажав усім здоров’я, міцності сил, гарного настрою і подарував для потреб людей похилого віку продукти харчування і побутову техніку.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 664

Залишити відповідь