Грабіжників, які катували родину клірика Чернігівської єпархії, засудили до 11 і 14 років позбавлення волі

16 грудня 2019 року суд засудив злочинців, які за допомогою тортур вимагали гроші та пограбували родину священника Української Православної Церкви протоієрея Стефана Гавія, клірика Чернігівської єпархії до 11 і 14 років позбавлення волі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт прокуратури Чернігівської області.

Зазначається, що «прокурорами Менської місцевої прокуратури забезпечено підтримання державного обвинувачення у суді стосовно трьох зловмисників, які вчинили розбійний напад та незаконно заволоділи транспортним засобом».

Прес-служба прокуратури Чернігівської області нагадує, що «27 липня 2018 року двоє мешканців Черкаської області, за пособництва жителя Чернігівської області, який повідомив своїх спільників про наявність великої суми грошей у жителя с. Локнисте Менського району, прибули до зазначеного господарства, де шляхом виймання віконної рами у веранді будинку проникли всередину. Застосовуючи аерозоль зі сльозогінною речовиною, зв’язали господаря будинку і його дружину, спричинили чоловіку тілесні ушкодження та заволоділи майном подружжя на загальну суму понад 20 тис. грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, вищевказані особи незаконно заволоділи автомобілем господарів».

За вчинення інкримінованих злочинів двох обвинувачених засуджено до 11 років позбавлення волі, третього – до 14 років. Крім того, до усіх засуджених застосовано конфіскацією усього належного їм майна.

Нагадаємо, грабіжників шукали кілька місяців та затримали у жовтні минулого року.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 433

Залишити відповідь