Група священників і мирян із Волині продовжує паломництво святими місцями Грузії

До групи входять священники та миряни з парафій УПЦ, які постраждали внаслідок рейдерських захоплень храмів.

20 грудня 2019 року паломники з Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром відвідали древні храми і монастирі Болнійської єпархії Грузинської Православної Церкви, яку очолює архієпископ Єфрем (Гамрекелідзе). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Групу супроводжує співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ ієрей Віталій Горзов.

Владика Єфрем тепло зустрів паломників і показав гостям з України древні святині єпархії. Так, паломники відвідали головну святиню м. Болнісі – базиліку V століття на честь Успіння Пресвятої Богородиці, новозбудований монастир на честь святих апостолів Петра і Павла, який  знаходиться на горі висотою 800 метрів, а також древній монастир XII століття на честь святого Георгія Побідоносця.

Повертаючись до Тбілісі, паломники відвідали Свято-Преображенський жіночий монастир Самтавро, де молитовно вклонилися святим мощам прп. Гавриїла (Ургебадзе) і помолилися в каплиці на честь рівноапостольної Ніни, просвітниці Грузії.

Нагадаємо, 17 грудня 2019 року група паломників з Волині прибула до Грузії, аби вшанувати місцеві святині та познайомитися з життям Грузинської Православної Церкви. Паломників очолює митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Серед волинян, які прибули до Грузії, є священники та миряни з парафій Української Православної Церкви, котрі постраждали внаслідок рейдерських захоплень храмів. 

Просмотров: 1136

Залишити відповідь