Митрополит Сергій взяв участь у вшануванні пам’яті спочилого 12 років тому Архієпископа Кіпрського Хризостома І

Керуючий Тернопільською єпархією УПЦ очолює делегацію духовенства та мирян Тернопілля, яка з паломницьким візитом перебуває на Кіпрі.

22 грудня 2019 року, у 12-і роковини з дня смерті Предстоятеля Кіпрської Православної Церкви Архієпископа Хризостома І, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій співслужив Блаженнішому Архієпископу Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостому ІІ, який очолив заупокійну літію за спочилим попередником у соборі святого Іоанна Богослова в Нікосії (Кіпр). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на romfea.gr.

Після заупокійного богослужіння виступив очільник Архієпископської Канцелярії пан Фріксос Клеантус, який високо оцінив особистість шановного Архієпископа Хризостома I та його вагомий внесок у розвиток Кіпрської Православної Церкви.

Насамкінець присутні вирушили до старого кладовища в Нікосії, де відбулося вшанування пам’яті Архієпископа Хризостома І з подальшим покладанням вінків.

Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій очолює делегацію духовенства та мирян Тернопільської єпархії УПЦ, яка напередодні, 21 грудня, прибула на Кіпр, як передає єпархіальна прес-служба.

Представники Української Православної Церкви, з благословення Предстоятеля УПЦ, здійснюють паломництво святинями Кіпру, спілкуються з духовенством та ієрархами Церкви Кіпру, а також знайомляться з тим, як православні несуть свій послух на цій землі.

До складу делегації з православного Тернопілля, окрім митрополита Сергія, увійшли вісім священнослужителів – кліриків Кременецького, Шумського, Бучацького та Вишнівецького благочинь, а також п’ять мирян з села Башуки Кременецького району, села Малі Дедеркали Шумського району, села Гніздичне Збаразького району. Групу супроводжує голова Синодального паломницького відділу УПЦ Володимир Теліженко.

У перший день тернополяни відвідали на Кіпрі храм Панагія Ангелокститі (Panagia Angeloktisti − Παναγία Αγγελόκτιστη), або «Церкву, побудовану ангелами». Вона розташована у селі Кіті неподалік Ларнакі, у ній зберігся з найдавніших часів храмовий вівтар. Потім паломники заїхали у місто Ларнака, у храм, де перебувають мощі праведника Лазаря Четверодневного. Після цього українці відвідали монастир великомученика Георгія Побідоносця, котрий знаходиться на відстані 30 кілометрів від Ларнаки. Паломники помолилися на вечірньому богослужінні, після чого поспілкувались з братією монастиря.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2310

Залишити відповідь