Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав духовенство мужньо зберігати вірність Христу

23 грудня 2019 року під час щорічних Єпархіальних зборів Київської єпархії УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій дав духовні настанови священству, як нести своє служіння в сучасних умовах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У своїй доповіді Архіпастир звернув увагу духовенства на проблему розколу у Світовому Православ’ї, викликану антиканонічними діями Константинопольського Патріархату в Україні, а також у зв’язку з прийняттям у спілкування Предстоятелями Еладської та Олександрійської Православних Церков розкольницької «Православної Церкви України».

«Константинопольський Патріархат почав допускати до співслужіння осіб, які не мають дійсних єпископських, священицьких та дияконських рукоположень, що є кощунством і наругою над Святою Євхаристією, — підкреслив Предстоятель. — Як відомо, один з базових принципів канонічного права Православної Церкви полягає в тому, що той, хто вступає в євхаристичне спілкування з відлученим, сам відлучається від спілкування з Церквою. Саме тому Українська Православна Церква припинила євхаристичне спілкування з Константинопольським Патріархатом та з тими Церквами й ієрархами, які визнали розкольників».

За словом Блаженнішого владики, «це є єдиний спосіб захистити Євхаристію і зберегти канонічну та духовну чистоту Церкви Христової».

«Возлюблені у Христі владики, отці, матушки, брати і сестри! Не бійтеся, адже ми живемо в істинній вірі, перебуваємо в Церкві, заснованій Христом, а не людьми. Поки з церковного амвону наших храмів будуть продовжувати лунати слова проповіді Євангелія, поки наше життя буде відповідати заповідям Божим, — доти наша Церква буде Христовою. І наше завдання проповідувати цю істину, ні на мить не припиняти говорити Слово Боже та безупинно творити добрі справи», — закликав Його Блаженство.

Митрополит Онуфрій нагадав, що Церква у своїй історії неодноразово переживала подібні потрясіння.

«Її намагалися знищити, розірвати, загнати в катакомби, але нічого не вийшло. Тимчасові труднощі зміцнювали істинно віруючих, Церква виживала за будь-яких умов та обставин. Нинішні події не порівняти з гоніннями радянської епохи або мучеництвом перших християн. Потрібно робити свою справу, без зайвих пафосних слів, мужньо зберігаючи вірність Христу. Чого я нам усім бажаю. А за тих, хто оступився будемо молитись, щоб Господь повернув їх до Істинної Церкви», — сказав він та подякував священнослужителям за служіння та допомогу в управлінні Церквою та Київською єпархією.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4515

Залишити відповідь