До Дня святителя Миколая на Донеччині та в Києві влаштували свято для дітей Донбасу

До дня пам’яті святителя Миколая Чудотворця для дітей Донбасу в УПЦ провели святкові  та благодійні заходи, аби на кожному дитячому обличчі засяяла посмішка радості. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Донецької єпархії, Києво-Печерської і Святогірської Лавр.  

До дня святителя Миколая у Свято-Петро-Павлівському храмі м. Ясинувата Донецької єпархії проходила єпархіальна акція «Звичайне диво».

Протягом тижня шість тонн гуманітарної допомоги, зібраної настоятелем храму за допомогою благодійників, було роздано Ясинуватським сім’ям, які наразі потребують допомоги, та їх дітям.

У день пам’яті свт. Миколая Чудотворця десятки дітей із малозабезпечених сімей отримали солодощі для радості.

«Нехай же приклад архієпископа Мир Лікійського спонукає нас робити добро на землі в такому часовому проміжку: 24/7/365», — закликали в єпархії.

Напередодні свята у Святогірській загальноосвітній санаторній школі-інтернат № 12 пройшов захід, на якому вихованці школи отримали благословення духовного наставника ієромонаха Свято-Успенської Святогірської Лаври о. Євтихія і подивилися повчальну казку про добрі і погані вчинки.

Казка допомогла дітям зрозуміти, що святитель Миколай завжди знайде в душі кожного іскру добра.

Наприкінці свята всі діти отримали з рук отця Євтихія ікону святителя Миколая Чудотворця і подарунок.

Діти з Донецька здійснили паломництво до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, під час якого зустрілися з намісником обителі митрополитом Вишгородським і Чорнобильським Павлом у Хрестовоздвиженському храмі монастиря.

Звертаючись до гостей, митрополит Павел сказав: «Сьогодні ми з вами молилися про те, щоб в нашій країні запанував довгоочікуваний мир. Намагайтеся якомога частіше молитися, бо Господь чує молитви дітей, а ви – наше майбутнє, ви – майбутнє нашої країни і нашої Церкви. Я закликаю вас поважати ваших наставників, ваших вчителів, які присвячують вам частину свого життя. Я вдячний директору вашої школи за те, що вона організувала для вас цю поїздку, і ви маєте можливість відвідати Київ і його головні святині.

Нехай Господь всім вам пошле відраду і утіху, адже всі ми знаємо, що у вас не так багато приводу для радості, але я вірю, що за молитвами Пресвятої Богородиці, всіх угодників Печерських і всіх святих Господь неодмінно пошле нам мир, взаєморозуміння й любов. Силою Чесного і Животворящого Хреста Господь нехай збереже вас і ваших близьких.

Я сердечно вітаю вас із днем ​​пам’яті святителя Миколая, який ми святкували зовсім недавно, і молитвами якого ви сьогодні прибули до Києва. Наближається Новий рік, Різдво Христове, і нехай Господь в наступаючому році дарує всім нам радість, мир, і благословення Господнє нехай перебуває з вами в усі дні вашого життя!»

Далі владика Павел підніс діткам пам’ятні подарунки та солодощі, після чого було зроблено загальне фото.

Також юним паломникам була запропонована трапеза і проведена екскурсія Лаврою та до лаврських печер, де гості могли помолитися біля головних святинь святої обителі.

Просмотров: 238

Залишити відповідь