Група паломників із Волині зустрілася з ієрархами Грузинської Церкви

Завершилося паломництво до святинь Грузії священників і вірян волинських парафій УПЦ, які постраждали внаслідок рейдерських захоплень храмів. 

21 грудня 2019 року група паломників на чолі з митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром відвідала Некреську єпархію Грузинської Православної Церкви, де поспілкувалася з митрополитом Некреським Сергієм (Чекурішвілі), а 22 грудня — зустрілася у Тбілісі з архієпископом Схалтським Спиридоном (Абуладзе). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. 

Також цього дня паломники з Волині помолилися за всенічним бдінням у соборі на честь Казанської ікони Божої Матері міста Лагодехе.

Після полієлею владика Володимир звернувся до вірян Грузинської Церкви з архіпастирським словом та попросив їхніх молитв за Українську Православну Церкву та за український багатостраждальний народ.

Того ж дня віряни відвідали древній Бодбійський жіночий монастир (IX ст.), де вклонилися мощам святої рівноапостольної Ніни, просвітниці Грузії.

Наступного дня група паломників з Волині зустрілася у Тбілісі з архієпископом Схалтським Спиридоном (Абуладзе). У спілкувані паломники розповіли владиці про випробування, які проходить сьогодні Українська Православна Церква.

У свою чергу владика Спиридон сказав духовенству і вірянам УПЦ: «Все у вас буде добре. Зміцнюйтесь у вірі, і ми будемо зміцнюватися разом з вами».

Архієпископ Спиридон засвідчив свою любов до Української Православної Церви та свою велику повагу до Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Після зустрічі з Його Високопреосвященством група відбула до Києва.

Нагадаємо, 17 грудня 2019 року група паломників з Волині прибула до Грузії, аби вшанувати місцеві святині та познайомитися з життям Грузинської Православної Церкви. Паломників очолює митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Серед волинян, що прибули в Грузію, є священники та миряни з парафій Української Православної Церкви, котрі постраждали внаслідок рейдерських захоплень храмів.

Просмотров: 211

Залишити відповідь