Єрусалимський Патріарх зустрівся з паломниками Житомирської єпархії УПЦ

З 10 по 17 грудня 2019 року, з благословення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, група православних вірян Житомирської єпархії здійснила паломництво на Святу Землю. У рамках паломницької поїздки віряни УПЦ зустрілися з Блаженнішим Патріархом Святого Граду Єрусалима і всієї Палестини Феофілом III, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Супроводжував прочан клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Житомира протоієрей Роман Цукало.

Віряни мали змогу приклонитись до відомих християнських святинь усього світу — Єрусалиму, Віфлеєму, Назарету, Кани Галілейської, Єрихону та інших. Миряни відвідали храми Гробу Господнього, Благовіщення Богородиці та багато інших, храм Різдва Христового.

Християнські райони, прикрашені по-різдвяному, додали святкового настрою подорожуючим, передає єпархіальна прес-служба. Віруючі відвідали також печерний храм 40-денного посту Христа, Лавру Савви Освященного, приклонилися до мощів святих, пройшли тернистим шляхом Христа до Голгофи. У нічну літургію в храмі Гробу Господнього помолились і приступили до святого Таїнства Євхаристії. Окунулися в водах святого Йордану, підіймались на гору Вознесіння Іісуса Христа.

Кульмінацією паломництва стала зустріч з Патріархом Єрусалимським Феофілом III, який з теплотою та приємністю прийняв і благословив усіх.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 608

Залишити відповідь